Autor: Juuli Laanemets • 17. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia ehitushange Jordaaniasse oli edukas

Eesti Energia sidusettevõte Enefit Jordan BV sai hankepakkumused kuuelt rahvusvaheliselt ehitus- ja projekteerimisfirmalt.

Jordaania põlevkivielektrijaama ehitus– ja projekteerimishange kuulutati välja 2012. aasta juunis. 16-st huvilisest valis Enefit Jordan välja seitse nimekat Euroopa ja Aasia ehitus- ja projekteerimisettevõtet, kes kvalifitseerusid hankel osalemiseks, neist kuus esitas pakkumuse: Alstom/Daewoo E&C (Prantsusmaa/Korea), Hyundai E&C/LG Int. (Korea), Samsung Engineering (Korea), Posco/Daewoo Int. (Korea), China Machinery Engineering Corporation (Hiina) ja Guangdong Power (Hiina).

Enefit Jordani projektidirektori Andres Anijala sõnul võib lugeda hanke õnnestunuks. „Meil on hea meel, et ehitus- ja projekteerimishankel esitasid 6 ettevõtet pakkumuse, see näitab, et meie pikaajaline ja põhjalik eeltöö hankel osalenud ettevõtetega kandis vilja.“

Hanke võitja kuulutatakse välja 2013. aasta keskel ning elektrijaama ehitusega plaanitakse alustada 2014. aastal, peale ehitustegevuseks vajalike finantseerimispartnerite leidmist, ehituse finantseerimiseks plaanib Enefit Jordan kaasata laenukapitali ning kaasinvestoreid. Jordaaniasse rajatava elektrijaama võimsus on 500 MW ning tänaste plaanide kohaselt valmib see 2017. aastal.

Enefit on Eesti Energia kontserni rahvusvaheline kaubamärk, mis esindab grupi äritegevust Jordaanias, USA-s Utah osariigis, Lätis ja Leedus. Enefit omab Jordaania arendusprojektist 65%-st enamusosalust. Arendusprojektis osaleb Eesti Energia kõrval strateegilise partnerina Aasia üks juhtivaid energiaettevõtteid YTL Power International Berhad (YTLPI), kellele kuulub 30%-ne osalus. Lisaks omab projektis 5% osalust Enefiti Jordaania partner Near East Investment.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700