Autor: Juuli Laanemets • 27. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued kuritegevusvastased prioriteedid kooskõlastati 

Eile, 26. märtsil toimus justiitsministri ja siseministri korraline koostöökohtumine kus kooskõlastati politsei ja prokuratuuri uued ühised kuritegevusvastased prioriteedid: alaealistega seotud kuriteod, perevägivald ning organiseeritud kuritegevuse avastamine.  Siseminister Ken-Marti Vaher tõi teise suurema prioriteedina välja organiseeritud ja raske peitkuritegevuse vähendamise. „Korruptsioon, narkokaubitsemine, suure kahjuga majanduskuriteod ja inimkaubandus on varjatud iseloomuga kuritegevus, mille ohtlikkus ühiskonnale on eriti kõrge ja mis on paljuski ka muu kuritegevuse juurteks. Seetõttu on riigi võimekus nende kuritegude avastamisel eriti oluline. Keskkriminaalpolitsei taastamine ja rohkema ressursi suunamine uimastikaubitsemise avastamisse on tehtud just selle prioriteedi elluviimiseks“, sõnas Vaher. „Üks peamisi vahendeid võitluses elukutselise kuritegevusega on riigi suutlikkus avastada ja konfiskeerida kriminaaltulu. Viimasel kahel aastal sellesse suunatud kolmekordselt suurema ressursiga saavutame üha enam peamist sihti – võtame kriminaalselt maailmalt ära nende peamise motivaatori ehk raha“ lisas siseminister. Lähtudes Riigikogu kriminaalpoliitika arengusuundadest aastani 2018 ning vajadusest seada politseile ja prokuratuurile kuritegevusvastases võitluses selged ja arusaadavad eesmärgid, määrati ühisteks põhieesmärkideks võitlus alaealiste poolt ning nende suhtes toime pandud kuritegevus, aga ka  perevägivallajuhtumitega tegelemine, milles täiendavat tähelepanu pööratakse eelkõige korduva vägivalla vähendamisele.

Samuti määrati prioriteedina võitlus organiseeritud kuritegevusega, mille osas võetakse tähelepanu alla korruptsioonikuritegevus, narkokuritegevus, mille osas on fookus eelkõige suunatud tugevatoimeliste uimastite kõrvaldamisele ja alaealistele suunatud kuritegevusele, aga ka, suure kahjuga majandus- ja küberkuritegevusele ning inimkaubandusele.

 Lisaks pööratakse organiseeritud kuritegevuse vastases võitluses täiendavalt tähelepanu kurjategijate kriminaaltulu tuvastamisele ning selle konfiskeerimisele. Samuti on suurendatud tähelepanu all küberruumis toime pandud kuriteod.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700