Autor: Juuli Laanemets • 11. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsitakse enam müügi- ja teenindustöötajaid

Veebruaris registreeritud töötute arv suurenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 43 871 inimest ehk 6,7% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Veebruaris registreeris end töötukassas 6 211 uut töötut. Veebruarikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 2 831 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate osakaal on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (12,2%) ja Ida-Virumaal (11,8%) ning madalaim Tartumaal (4,7%) ja Viljandimaal (5,1%).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (21%), lihttöölised (19%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Veebruarikuu jooksul lisandus võrreldes jaanuarikuuga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3 193 uut tööpakkumist, millest 43,28% sisestati töötukassa iseteenindusportaali (http://iseteenindus.tootukassa.ee ) kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 6335. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (27%). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (17%) ning seadme- ja masinaoperaatoritele (15%) pakutavad töökohad.

Tööalasel koolitusel osales veebruaris 6 648 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 1 203 inimest. Tööpraktikal osales 985, tööharjutusel 756 ning tööklubis 658 inimest. Karjäärinõustamise teenust osutati 1 882 korral. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 27 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 42 uut töökohta. Palgatoetusega oli veebruaris töötamas 1 731 inimest. Lisaks osales veel 1 499 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes.

Töötukassa maksis veebruaris töötuskindlustushüvitist 11 338 inimesele ehk 24% kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 340 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligi 3,3 miljonit eurot. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai veebruaris 9 216 inimest ehk 19% kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa veebruaris 510 inimesele. Keskmine veebruaris määratud hüvitis oli 1 472 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 738 tuhande euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa veebruaris 35 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 1 602 eurot ning hüvitisteks maksti veebruaris üle 216 tuhande euro.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700