Autor: Juuli Laanemets • 13. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksumaksja sõber ja vaenlane selgumas

Eesti Maksumaksjate Liit kuulutab homme, 14. veebruaril välja iga-aastase maksumaksja sõbra ja maksumaksja vaenlase.

Maksumaksja sõbra tiitel antakse isikule, kes on aasta jooksul oma tegude või sõnadega avaldanud kõige positiivsemat mõju maksumaksja õigustele, teadlikkusele ja rahakotile selgub EML kodulehel. Maksumaksja vaenlase tiitel antakse isikule, kelle sõna ja tegu või tegevusetus on aasta jooksul muserdanud maksumaksjat ja laastanud tema rahakotti.

2012. aasta maksumaksja vaenlase nominentid: ja Vahur Kraft — VEB fondi salapäraste tehingute eest — ebaõnnestumiste eest maal (elektrihinna kontrollimatu tõus), vees (veeteede tasude tõstmine) ja õhus (AS Estonian Air suur kahjum) — vigade eest toetuste jagamisel — õiguslikult küsitavate meetodite eest piirikaubanduse „reguleerimisel“ — maksumaksja raha eest tehtud suusareiside eest.

• Eesti Panga endised juhid Siim Kallas

• majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts

• Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus

• Maksu- ja tolliamet

• Maanteeameti endised juhid

2012. aasta maksumaksja sõbra nominentid: ja Eesti Ametiühingute Keskliit — töötuskindlustusmakse vähendamise nimel peetud võitluse eest — kodualuse maa maksuvabastuse eest — korra loomise eest Eesti Pangas — korra loomise eest Maanteeametis ja AS-is Estonian Air — maamaksu arvestamisel valitsevale segadusele tähelepanu juhtimise eest.

• Eesti Tööandjate Keskliit

• Riigikogu koalitsioon

• Jaan Männik

• Erkki Raasuke

• Riigikontroll

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700