Juuli Laanemets • 18. oktoober 2012
Jaga lugu:

Loeng: Kui maksuhaldur hakkab kontrollima... Mida teha?

Enamasti tuleb Maksuamet ettevõttesse suure üllatusena ja ei teagi, kuidas siis käituma peaks.

Advokaadibüroo Glimstedt advokaat ja maksukonsultant Marko Saag räägib raamatupidaja.ee korraldatud loengul reedel, 26. oktoobril teemal "Kui maksuhaldur hakkab kontrollima?".

Maksumenetluse algatamisel peab maksumaksja teadma oma ja maksuhalduri õigusi ja kohustusi ning omama selget arusaama, kuidas menetlus edasi kulgeb. Loengul tulevad käsitlemisele järgmised teemad:

1. Maksumenetlusest üldiselt • Millised on enimkontrollitavad valdkonnad ja kus tuvastatakse enim puudujääke praktikas?• Kuidas tõendada kauba või teenuse saamist?

• Maksumenetluse üldised põhimõtted (läbiviimine, uurimiskohustus, kaasaaitamiskohustus, ärakuulamisõigus, jne).• Vastutusotsus2. Maksumenetluses tehtavad toimingud

• Milliste dokumentide esitamise kohustus on maksumaksjal?• Kuidas toimub vestlus maksuhalduriga?• Kuidas toimub vaatlus- millal on õigus teostada vaatlust etteteatamata, kes peab vaatluse juures viibima, milliseid küsimusi võib vaatluse käigus esitada, kas asju ja dokumente tohib ära võtta, jne?• Dokumentide ja asjade äravõtmine.3. Tehingu toimumise tõendamine

• Kuidas tõendada, et kaup või teenus on just sellelt isikult saadud?• Millal piiratakse sisendkäibamaksu mahaarvamist?• Millal maksustatakse väljamakset tulumkasuga?

Loeng toimub 26. oktoobril 2012 Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, Liivalaia 33

Osalemine loengul maksab 199 eurot + km. Registreerumiseks täitke veebivorm SIIN või kirjutage annely.raudhein@aripaev.ee

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt