Autor: Juuli Laanemets • 17. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Septembrist saab KOVide finantsidel silma peal hoida

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) koostöös rahandusministeeriumiga valmib septembriks pilootprojekt, mis võimaldab kõikidel huvilistel teha ise päringuid andmebaasist, et tutvuda KOV finantsandmetega.

Projekti eesmärk on muuta kohalike omavalitsuste raamatupidamislikud andmed kättesaadavaks virtuaalserveri ehk „pilve“ kaudu. Selle põhjal loodud pilootprojekti raames saavad paari nädala pärast kõik huvilised teha ise päringuid andmebaasist, et tutvuda KOV finantsandmetega. Andmed  on ka varem kättesaadavad olnud, kuid nüüd on selle programmi raames minutitega igal inimesel võimalik vaadata, millele kulub ja kust tuleb raha erinevates omavalitsustes. Inimesed saavad päringuid ise koostada vastavalt oma soovidele ning seda kogu riigi käsutuses olevate KOVide raamatupidamise andmete detailsuses.

MKM usub, et tegemist on kahtlemata väga huvitava andmebaasiga, kuid ennekõike muudab projekt omavalitsuste tööd läbipaistvamaks.

Riigi avaandmete pilve viimise projektiga alustati juba eelmisel aastal ning tänaseks on valminud näiteks meremärkide ja väikesadamate andmebaas. KOVide andmete projekt on aga selles osas märgilise tähendusega, sest projektis kasutatavate mitmekesiste andmete põhjal on võimalik luua väga palju erinevaid e-teenuseid ning teha ise päringuid andmebaasist, et tutvuda KOVide finantsandmetega, vahendas ministeerium. Täpne portaali aadress on lähiajal selgumisel.

Projekti tehnilise poole arendas välja Elion, kes võitis eelmisel sügisel korraldatud hanke.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700