Autor: Juuli Laanemets • 28. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised muudatused jõustuvad 1. juulist 2012?

Mitmed õigusaktide muudatused jõustuvad teisel poolaastal. Pakume välja loetelu ettevõtteid enim puudutavatest seadusemuudatustest.

• Tunnustatud ehitusettevõtjate ametliku nimekirja loomise, pidamise ja uuendamise ning ehitusettevõtjate nimekirja kandmise alused ja kord ning tasu määrad nimekirja kandmise ja kande uuendamise eest - jõustumine: 29.06.2012. 

Uue määrusega muudetakse ehitusettevõtja nimekirja klassifitseerimistingimusi. Eelkõige muudetakse üldiseid ehitusettevõtja majandusliku seisundi ning ehitusalase võimekuse tingimusi, eesmärgiga viia need riigihangete korraldamisega seotud nõuetega rohkem kooskõlla. Teise olulise muudatusena sätestatakse ehitusettevõtjate nimekirja kandmise ja kande uuendamise eest tasu maksmine.Terviktekst: SIIN

 Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadus - muudatuste jõustumine: 01.07.2012.    . 

Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse redaktsioon jõustus 1. aprillil 2012. Teatud üksikute sätete jõustumise aeg oli hilisem - 1. juuli 2012. Need jõustuvad sätted puudutavad kütuse mõiste laiendamist, kütuselisandite regulatsiooni ning erasõitudeks kasutatava lennukikütuse aktsiisi võrdsutamist pliibensiini aktsiisimääraga. Muudatuste kohaselt laiendatakse kütusesarnaste toodete loetelu kütuselisanditega. Seega alates 1. juulist peab nende tootmine ja ajutises aktsiisivabastuses ladustamine toimuma vaid aktsiisilaos.Terviktekst: SIIN

Muudatused: SIIN

• Väärtpaberituru seadus - muudatuste jõustumine: 01.07.2012.  .

Muudatustega täpsustatakse eelkõige väärtpaberi prospektide koostamise ja nende avalikustamise korda ning vähendatakse väärtpaberiemitentidel ja vahendajatel lasuvat halduskoormust prospektide koostamisel. Muudatuses suurendatakse investorite kaitset seeläbi, et esitatav teave prospektides oleks piisav ja vastaks eelkõige tavainvestorite vajadustele.Terviktekst: SIIN

Muudatused: SIIN

• Vedelkütuse seadus - muudatuste jõustumine: 07.07.2012. .  

Seadusemuudatuste eesmärk on reguleerida täpsemalt vedelkütuse seaduses tagatise vähendamise ja suurendamise tingimusi. Muudatused näevad kõige muu kõrval maksuhaldurile ette täiendava võimaluse suurendada juba esitatud ja aktsepteeritud tagatist väljaspool tagatise uuendamise menetlust (st enne tagatise tavapärase kehtivuse lõppu).Terviktekst: SIIN

Muudatused: SIIN

• Konkurentsiseadus - muudatuste jõustumine: 07.07.2012. .  

Muudatusega reguleeritakse riigiabi andmise printsiipe, et tagada riigiabi andmine otstarbekamalt.Terviktekst: SIIN

Muudatused: SIIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700