Autor: Juuli Laanemets • 8. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupi endine nõukogu esimees nõuab aktsiate müügi erikontrolli

Eile, 7. mail võeti BLRT Grupi aktsionäride koosolekul vastu otsus viia läbi kontserni omaaktsiatega sooritatud tehingute erikontroll. Periood, mis kuulub uurimise alla on aastad 1994-2004 ja hõlmab ka endise BLRT Grupi nõukogu esimehe ja juriidilise direktori, aktsionär Mihhail Gnidini tegevust. Hinnang tahetakse anda omaaktsiatega tehtud tehingutele ja neis peituvatele juriidilistele aspektidele. 

 BLRT Gruppi kommunikatsioonidirektor Katja Ljubobratets keeldus vastamast millisele audiitorbüroole on usaldatud erikontrolli läbiviimine, „Tegu on ettevõtte sisese infoga ja ma saan öelda nii palju, et oleme välja valinud ühe audiitor -ja ühe advokaadibüroo”.

 Kontserni juhatus toetab erikontrolli läbiviimist. “Mida detailsem on erikontroll, seda selgem on tulemus,” selgitas Ljubobratets. “Omaaktsiate tehingute erikontrolli läbiviimise initsiatiiv tuli Mihhail Gnidinilt, kes, töötades kontserni juriidilise direktorina, tegeles ise nende küsimuste koordineerimisega, ostes ise aktiivselt omaaktsiaid ning tunneb teemat seestpoolt. Kuid nüüd nõuab ta kontrolli, väites, et juhatus varjavat midagi tema eest ning et nimetatud tehingud tunduvad talle kahtlased. Ülejäänud aktsionärid ei olnud selle vastu ning nõustusid kontrolli läbiviimisega.”

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700