Autor: Juuli Laanemets • 25. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: Eesti pole pidanud panku päästma

Rahandusminister Jürgen Ligi pidas Poolas toimuval Euroopa Finantskongressil kõne, kus rõhutas hästi toimiva siseturu tähtsust Euroopa Liidule.

Teist aastat aset leidval kongressil keskendutakse finantssektori olukorrale Euroopas ja laiemalt. Näiteks arutletakse finantsturgude usalduskriisi ületamise, globaalsete kapitaliturgude ja eurotsooni reitingute väljavaadete ja finantssektori regulatsioonide ulatuse üle. Päevakorral on ka majanduskasvu ja konkurentsivõime tõstmise küsimused ning finantseerimisvajadused strateegiliselt tähtsates sektorites, näiteks infrastruktuur ja energia.

Ligi sõnul on viimaste aastate riskid koondunud riigirahandusse. „Tuleb endiselt rõhutada, et struktuursetel reformidel, kokkuhoiul ja targemal kulutamisel pole alternatiive,“ ütles minister oma eilses kõnes.

Ligi tutvustas oma sõnavõtus Põhja-Balti regiooni head koostöökogemust finantsvaldkonnas. „Meie piirkonnas on traditsiooniline pangandus, mida peaksid järgima ka teised. Ei ole võetud ülemäära suuri riske ning seetõttu ei ole Eesti pidanud ka panku päästma,“ kinnitas ta.

Finantsturgude usaldusväärsuse taastamisel ei oleks rahandusministri sõnul püsivaks lahenduseks ei stabiilsusvõlakirjade kasutuselevõtt ega Euroopa Keskpanga suurem sekkumine finantsturgudel, sest probleemiks pole riiklike kulutuste vähesus, vaid eelarvedefitsiit ja ülemäärased võlad „Kui need on korras, taastub ka usaldus,“ ütles Ligi.

23-25. maini Poolas Sopoti linnas toimuv Euroopa Finantskongress on finantsturgude- ja pangandusteemadele keskenduv kõrgetasemeline konverents, kus osalevad mitmed poliitikud, ettevõtjad ja majandusteadlased.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700