9. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pearaamatupidaja varastas BLRT tütarfirmast

Kohus mõistis FTC Raudtee tegevjuhi Olga Sepa tingimisi vangi. Sepp varastas BLRT tütarettevõttelt kokku ligi 400 000 eurot.

Sepp töötas Dekoilis pearaamatupidajana aastail 2005–2009. Eeluurimisel kogutud andmeil tegi ta ettevõtte juhtkonna nõusolekuta rahaülekandeid eri firmade kontodele. Selleks kasutas ta arveid, mille sisu ei vastanud tegelikkusele või mis ei kajastanud Dekoili äritegevusega seotud kulusid.

Süüdistuse järgi mõtles Sepp ülekannete tarvis arveid välja või asendas õige arve sisu väljamõelduga. Näiteks osteti "territooriumi haljastustööde" nime all tema ilusalongile Aurora sisustust ning kaupa OÜde Tradehouse ja Compic kaudu. Samuti kasutas Sepp tööandjale ostetud kaupu ja teenuseid isiklikes huvides, näiteks tankis ja remontis oma Mercedest.

Ühe omapärasema kulutusena annetas Olga 150 000 krooni omastatud rahast Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Türi Püha Kolmainu Koguduse kontole.

"Kahju tekitati alusetute rahaülekannetega iseendale, endaga seotud ettevõtetele, millel ei olnud seost Dekoili igapäevase majandustegevusega. Ebaseaduslikke ülekandeid varjas ka dokumentide võltsimisega," selgitas Dekoili ja Beta Terminali esindaja, advokaadibüroo Luberg ja Päts vandeadvokaat Aadu Luberg.

Pikemalt loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Alyona Stadnik, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700