27. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lemmiklektori loeng: Raha aegväärtus raamatupidajale

Finantsinspektsiooni regulatsioonide ja aruandluse divisjoni järelevalvepoliitika spetsialist Maire Otsus kutsub 16. mail raamatupidajaid loengule "Raha nüüdisväärtuse kontseptsioon ja selle kasutamine raamatupidamises".

Väga palju uut on raamatupidajate ellu toonud kiiresti muutuv majanduskeskkond. Varem finantsjuhi pärusmaaks peetud mõistete "nüüdisväärtus", "diskonteerimine", "annuiteet" jt on nüüd raamatupidamises laialdaselt kasutuses.

Loengul tutvustatakse raha nüüdisväärtuse kontseptsiooni põhimõisteid ja arvutusvalemeid ning nende arvutamist kasutades Exceli funktsioone. Praktiliste näidete varal vaadeldakse raha nüüdisväärtuse kontseptsiooni kasutamist raamatupidamise erinevates valdkondades.  

Soodushinnaga 159 eurot (+km) saab loengule registreerida 10. maini. Hiljem on hind 199 eurot (+km). Registreerida saab SIIN

Käsitlemisele tulevad teemad: Raha aegväärtuse kontseptsioonRaha aegväärtuse kontseptsiooni kasutamine raamatupidamises:

o Raha nüüdisväärtus;o Raha tulevikuväärtus;o Annuiteet ja perpetuiteet.

o Korrigeeritud soetusmaksumus ja sisemine intressimäär;o Pikaajaliste nõuete ja kohustuste kajastamine tulevikus laekuvate või makstavate rahavoogude nüüdisväärtuses;o Pikaajaliste laenude tehingutasu kajastamine sisemise intressimäära koosseisus;o Võlakirjade korrigeeritud soetusmaksumuse arvutamine;o Kapitalirent ja kasutusrent. Kasutusrendigraafiku ümbertegemine kapitalirendigraafikuks;o Materiaalne ja immateriaalne põhivara;o Makstava tasu nüüdisväärtus kui soetusmaksumuse osa;o Nüüdisväärtuse kasutamine kaetava väärtuse arvutamisel.

Autor: Annika Matson, Anne-Ly Raudhein

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700