Autor: Juuli Laanemets • 13. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täiskasvanute gümnaasiumis saab finantsalast koolitust

Viie Eesti täiskasvanute gümnaasiumi õpilased said lisaks gümnaasiumiharidusele ainepunkte ülikoolis majanduse õppimiseks. Viimase aasta jooksul on majandusalastel kaugkoolituskursustel osalenud 150 õppurit.

Pakutud kursused olid majandusarvestus I ja II osa, majandusõigus, eraisiku finantsplaneerimine ning organisatsiooni projektipõhine rahastamine. Saadud aine punkte saab kasutada edaspidistes õpingutes. Majandusarvestus I ja II aineprogramm oli koostatud nii, et selle alusel saab soovi korral sooritada raamatupidajate kogu juures raamatupidaja-assistendi esimese taseme kutseeksami.

Kaugkoolituse õppevorm annab õpilastele võimaluse kodusõppimiseks. „Koolis kohtutakse kord kuus õppepäevadel. Kõikide kursuste õpikud on paberkandjal ja koostatud kaugkoolituse erimetoodika järgi,” selgitas Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumi noorsootöö juht Ulla Lehtsaar. Õppetöö käigus esitatavad kaasused, eksamite proovitestid ja suhtlemine konsultantide ja kursustega toimub läbi internetikeskkonna Moodle. Õpe põhineb iseseisval tööl ja veebipõhisel koostööl.Tegemist on projektiga TÕRVIK, mille partneriteks on Pärnu, Haapsalu, Jõgeva, Tartu, Kuressaare ja Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumid ning Tartu Ülikool. Projekti eesmärk on anda täiskasvanute gümnaasiumide õpilastele majandusteadmisi ja suunata neid edasi õppima ülikooli. Projekti elluviimist rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.Projekti rahastamine lõppeb sellel aastal kuid vähemalt Pärnu Täiskasvanute Gümnaasium peab Lehtsaare sõnul plaani neid kursusi sügisel õppima asujatele kooli omafinantseeringutest pakkuda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700