Autor: Juuli Laanemets • 24. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet ootab infot maksusoodustustest

Maksu- ja tolliamet ootab äriühingutelt ja asutustelt 1. veebruariks maksusoodustustega seonduvat informatsiooni, et tulumaksu kiirelt tagastada.

Maksu- ja tolliamet palub tähele panna, et asutused, millele tehtud kulutusi võib maksumaksja oma tuludest maha arvata (koolitajad, pangad, kindlustusseltsid jne), peavad maksuhaldurile 1. veebruariks esitama info maksumaksjate kulutustest.

Vajalikud andmed tuleb edastada elektrooniliselt INF-deklaratsioonil. Deklaratsioonid täidetakse eurodes. Maksu- ja tolliamet kannab need andmed maksumaksjate eeltäidetud tuludeklaratsioonidele.

Kui andmeid maksuhaldurile ei esitata või neis on vead, on andmed vigased ka füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil ja seetõttu on takistatud enammakstud tulumaksu kiire tagasisaamine. Sellisel juhul palub amet kulusid tõendavad dokumendid esitada paberil.

Deklaratsioone INF 4 saab ridahaaval sisestada või laadida csv-failist. INF 3 saab ridahaaval sisestada ja laadida, kas csv- või xml-failist. INF 2, INF 5 ja INF 6 saab laadida ainult xml-failist. Üle 10-realisi INF-deklaratsioone saab esitada ainult läbi e-maksuameti/e-tolli.

Maksu- ja Tolliamet juhib tähelepanu, et 2011. aasta eest saavad INF 4 esitada ainult need annetuste ja kingituste saajad, kes on kantud valitsuse tulumaksu soodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja. Nimekirjaga saab tutvuda Maksu- ja tolliameti kodulehel .

Lisainformatsiooni ja abi saab Maksu- ja tolliameti teeninduskohtadest, kodulehelt www.emta.ee või helistades elektroonilise deklareerimise infotelefonile 880 0815.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700