Lemmi Kann • 21. oktoober 2011
Jaga lugu:

Randpere: tööjõumakse tuleb vähendada

Eestit aitab edasi tööjõumaksude vähendamine mitte astmeline maksuviletsus, mida jutlustavad need, kellele meeldib riiki kõverpeeglist vaadata, kinnitas riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere.

„Astmeline tulumaks esindab tüüpilist sotsialistlik-kommunistlikku mõtteviisi, milles omaette eesmärk ei ole enam teatud hulga raha riigieelarvesse saamine, vaid ainult hädavajaliku hulga raha jätmine inimeste kätte,“ lausus Randpere.

„Pole juhuslik, et ühena esimestest rääkis sellest Karl Marx. Hädavajaliku summa üle, mis maksude maksmise järel inimestele jääb, otsustavad poliitikud. Tulemus on sotsialistlik ühiskond, kus kõigil on enam-vähem vilets elada. Keegi ei ole päris uppunud, aga kellelgi ei ulatu ninaots ka liiga palju üle veepiiri,“ rääkis Randpere kommenteerides eile valitsuse poolt järjekordselt tagasi lükatud astmelise tulumaksu kehtestamise eelnõud.

Randpere meenutas, et valitsuskoalitsiooni eesmärgiks on maksurahu, mida tagatakse riigi rahanduse korrashoiuga. „Kindlasti soovime esimesel võimalusel tööjõumakse vähendada. See toetab uute töökohtade loomist ja Põhjamaade ettevõtete Eestisse kolimist – protsessi, mis peale euro kasutuselevõttu on hoogustunud,“ sõnas Randpere.

„Sel nädalal esines Tallinnas Rootsi tuntud majandusteadlane Kjell A. Nordström. Ka tema rõhutas Eestist rääkides, et meil pole mingit võimalust Rootsile järele jõuda nende maksusüsteemi kopeerides ja et me peame Rootsist eristuma, meelitamaks siia Rootsi ning teiste Põhjamaade investoreid,“ ütles Randpere.

Ta nentis, et kahjuks eiolnud sellel üritusel näha ühtegi keskerakondlast ega sotsiaaldemokraati. "Muidu oleks nad ehk lõpuks aru saanud sellest, mida ka mina juba aastaid olen rääkinud - Rootsi astmeline maksusüsteem ei meeldi kellelegi peale Eesti keskerakondlaste ja sotsialistide. Isegi mitte rootslastele endile,“ vahendas aastaid Rootsis elanud Valdo Randpere sealset kogemust.

„Keskerakond, kelle paadi-, müügi- ja maamaksuga mängimised Tallinnas meenutavad libedal teel oskamatu juhi roolitava auto vingerdamist, ei tohiks maksudest üldse rääkida,“ märkis Randpere.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt