Autor: Lemmi Kann • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud septembris: TOP 10

Vaata, millised 10 raamatupidaja.ee-s ilmunud lugu said septembris kõige rohkem lugejate tähelepanu.

1. Korteriomaniku õigusest individuaalsele küttesüsteemile

Anni Prants, advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets praktikant selgitas, millistel tingimustel saab korteriomanik individuaalse küttesüsteemi ehitada ning millised on siis tema kohustused ja õigused.

2. 3 Eesti ettevõtet Kesk-Euroopa suurimate seas

Deloitte poolt koostatud raportisse, mis reastab Kesk-Euroopa 500 suurimat ettevõtet, mahtusid 2010. aasta käibe põhjal kolm Eesti ettevõtet.

3. 7 nippi Alzheimeri tõve edasi lükkamiseks

Alzheimeri tõbi on pöördumatu närvisüsteemi haigus. Sellele saab ninanipsu teha mõne lihtsa nipiga. Portaal Real Age soovitabki seitset nippi.

4. Päikeselisem taastuvenergeetika Taastuvenergeetika on kriisituultes hästi vastu pidanud ja isegi uut hoogu saanud. 2010. aasta tõi selle sektori jaoks kolm esmakordset seika, tõdeb ÜRO keskkonnaprogrammi UNEP taastuvenergia raport “Global Trends in Renewable Energy Investment 2011” , kirjutab Arengufondi blogis Fututuba.ee Siim Esko.

5. Kinkekaardi maksustamine: erikohtlemisega kaasneb ka erisoodustusmaks

KPMG Baltics AS selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis, millistel tingimustel toob soodushinnaga kinkekaardi ostmine endaga kaasa erisoodustusmaksu.

6. Mis alusel saab juhatuse liikmelt maksuvõlga nõuda? Juhatuse liikme varaline vastutus maksuseaduste rikkumise eest on segu erinevatest valdkondadest, mistõttu on praktikas sageli tekkinud küsimus, et mis alusel saab juhatuse liikmelt maksuvõlga nõuda. Asjasse toob selgust  advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets vandeadvokaadi vanemabi Ergo Blumfeldt. Lapsehoolduspuhkus ei takista teisele tööandjale töötamistSeadus ei keela töötajal teha lapsehoolduspuhkuse ajal mingis vormis tööd teisele tööandjale, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär. Puudustega kauba asendamisest keelduda ei saaEuroopa Kohus tegi hiljuti otsuse, milles leidis, et puudusega kauba „asendamine“ ei piirdu üksnes puuduseta asenduskauba üleandmisega - asenduskaup tuleb panna täpselt samasse olukorda, milles kaup oli puuduse ilmnemise hetkel. Otsuse nüansse selgitavad advokaadibüroo SORAINEN partner Carri Ginter, ja advokaadibüroo SORAINEN jurist Triin Väljaots.

7.

8.

9. Mis saab, kui töötaja tervis ei luba enam töötada?

Kui töötaja tervis halveneb, võib tekkida olukord, et töötegemine muutub raskendatuks ja kas töötaja ise otsustab töötamist mitte jätkata või leiab tööandja, et töötaja tervise tõttu ei ole töösuhe enam võimalik. Millised on sellisel juhul protseduurid, selgitab Triinu Hiob, Advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär vandeadvokaat.

10. Ansip: kreeklaste mõnitamine on primitiivne

Peaminister Andrus Ansip ütles 14. septembril, et on äärmiselt primitiivne ja solvav arvata, et võlakriisis riikide abifondist ESM Kreekale laenatav raha "muutub seal kohe ouzoks ja pärast seda hakkavad kõik sirtakit vihtuma".

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700