Autor: Lemmi Kann • 2. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue Maailma tänavafestival tuleb taas!

Laupäeval algab Tallinnas Uue Maailma asumis järjekordne tänavafestival, mille teemaks on sel aastal “Aed tuleb tänavale”.

Kaheks päevaks loob Uue Maailma Selts vabatahtlike abiga inimsõbraliku ja rohelise linnaruumi, mis on täis kohvikuid, tänavakauplejaid, muusikat, kunsti ja töötubasid. Uue Maailma tänavafestival toimub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames.

„Festivali ettevalmistused on olnud hoogsamad kui kunagi varem. Paar päeva tagasi toimus töötuba, kus tehti avaparaadiks trumme. Eile valmisid tublide vabatahtlike abiga aiateemalised kübarad ja kaabud, mis esindavad hästi tänavuse festivali eesmärki aed tänavale tuua. Ootame pikisilmi kõiki linnaelanikke Uue Maailma tähtsündmusest osa saama, põnevaid tegevusi on nii suurtele kui väikestele. Algatuseks aga tõmmake kaabu ja kübar pähe ning tulge paraadile!” rääkis festivali peakorraldaja Madle Lippus.

Aiateemaga seoses ilmestavad festivaliala taaskasutatavatest materjalidest valmistatud ajutised tänavakonteinerid ja toimub erinevaid töötubasid. Näiteks õpetab Hobilabor, kuidas lihtsatest vahenditest ise meisterdada elektroonilist lille janu tunnetajat. Palju põnevat on pakkuda ka neile, kellele aiateema veidi kaugem: Hasso Krull ja Karoliina Pihelgas peavad terve laupäeva Tõlkeluule telki, Kinobuss õpetab multikate tegemist ja LomoLoome tutvustab lomograafia võimalusi.

Kevadel asumisse rajatud Uue Maailma aias on festivali ajal avatud kohvikud, plaate keerutavad DJd ning pühapäeval on seal tihe loengute ja töötubade programm..

Uue Maailma tänavafestivali eesmärk on tuua elu tänavatele ja laiendada inimeste arusaama tänavaruumi kasutusvõimalustest. Selle raames avavad kohalikud aedades kohvikuid, toimuvad tänavaturud, kontserdid, töötoad lastele ja täiskasvanutele ning palju muud.Kavaga saab tutvuda SIIN

Uue Maailma asum paikneb Tallinna kesklinnas Pärnu maantee ning Tehnika ja Suur-Ameerika tänava vahelisel alal. Uue Maailma seltsi eesmärk on ühendada kohalikke elanikke, korteriühistuid ja ärisid.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700