Autor: Lemmi Kann • 8. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud juulis: TOP 10

Vaata, millised olid juulikuus raamatupidaja.ee lugejatele kõige enam huvi pakkunud lood ja teemad.

1.  Mis muutub lähiaastail maksudega?

Järgmised paar aastat toovad mitu olulist muudatust maksudes. Eesti Maksumaksjate Liit võttis suuremad neist kokku.

2.  Omanik käsib ja juht vastutab? Kui kaugele võib juht minna omanike soovide järgmisega ja mil määral jääb ta ise selle eest vastutavaks? Selle küsimuse üle arutlesid advokaadibüroo SORAINENi advokaat Inga Murula ja partner Karin Madisson.

3. Olude sunnil sõlmitud kulukas laenuleping võib olla tühine

Riigikohtu otsusest tingituna soovitab advokaadibüroo Aivar Pilv vandeadvokaat Merilin Valdmaa kõigil, kes on oma erakorralisest vajadusest tingituna pidanud võtma laenu äärmiselt ebasoodsatel tingimustel, hinnata, kas selline leping võib olla heade kommete vastane.

4. Uus seadus tõi töölepingu lõpetamisel uued probleemid

Uue töölepingu seadusega pole  kuhugi kadunud probleemid ja vaidlused, mis tekivad töösuhte lõpetamisel või lõppemisel. Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni jurist Marika Liiv nendib, et probleeme on juurde tekkinud ja seda just seaduse uue sõnastuse tõttu.

5. Vaata, millises linnas on maailma kalleim elu Üha rohkem eestlasi tassib ülekilosid kaasas

Uuringufirma Mercer koostas pingerea - slukalliduse indeksi kohaselt on maailma kalleim linn teist aastat järjest Angola pealinn Luanda Aafrikas. Euroopa kalleim linn on endiselt Moskva.6.

Kui muidu eestlaste tervisenäitajad paranevad, siis ülekaaluliste inimeste hulk Eesti suureneb, rõhutas valitsusele rahvastiku tervise arengukava 2010. aasta kohta kokkuvõtte teinud sotsiaalminister.

7. Loe, mis muutub tänasest seadustes

1. juulil saabus mitu olulist tähtaega ning jõustus hulk seadusi või seadusemuudatusi. Raamatupidaja.ee tegi olulisematest ülevaate.

8. Maksuhaldur võib hakata ennetavaid nõudeid esitama

Juuli alguses kooskõlastusringile saadetud maksukorralduse seaduse muutused võivad muu hulgas tuua maksuhaldurile välismaiste nõuete puhul ennetavate täitetoimingute õigused.

9. Vaata, kus tehakse ELis lühimaid tööpäevi

Euroliidu liikmesriikides töötas täiskohaga töötaja 40,4 tundi, seejuures naised 39,3 ja mehed 41,1 tundi. Eurostati möödunud aasta kohta käivate andmete põhjal teevad eestlased ELi riikidest keskmise pikkusega töönädalaid.

10. Apple´i arvuti kasutajal pole enam viirustest pääsu Riigi Infosüsteemide Ameti andmeil ei ole Apple´i toodetud Maci arvutid enam viirusevabad ning kasutajad peavad sellega arvestama hakkama.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700