Jaga lugu:

Valitsus arutab tulumaksu määra alandamist

Valitsus arutab täna tulumaksuseaduse eelnõu, millega tahetakse alandada tulumaksu määra.

Eelnõu eesmärkideks on lisaks tulumaksu määra alandamisele ka füüsilise isiku tulust lubatud mahaarvamiste piirmääraf langetamine, metsa väikeomanike huvi elavdamine metsa majandamise vastu tulumaksu arvestamise erikohtlemise abil ning tööga seotud tasemekoolituse käsitlemise lõpetamine erisoodustusena.

Eelnõu järgi langetatakse tulumaksu määra alates 2015. aastast 21%-lt 20%-le. Samuti piiratakse eelnõu kohaselt füüsilise isiku tulust lubatud mahaarvamiste kogusummat 3196 eurolt 1920 eurole. Muudatus puudutab eluasemelaenu intresside, koolituskulude ning kingituste ja annetuste mahaarvamise õigust. Muudatus kohaldub kuludele, mida isik kannab alates 2012. aastast.

Eelnõu kohaselt rakendatakse raieõiguse ja raiutud metsamaterjali võõrandamise maksuarvestusele erikord, pidades silmas metsa füüsilisest isikust väikeomanikku, kelle raieõiguse ja raiutud metsamaterjali müük on ühekordne tehing, mitte jätkuv majandustegevus.

Eelnõu kohaselt ei käsitleta tööalast tasemekoolitust enam erisoodustusena. Muudatus vähendab maksukoormust, langetades tööjõu makse ennekõike kõrge tootlikkusega töökohtade tekkeks, ning soodustab elukestvas õppes osalejate arvu kasvu.

Seadus on kavandatud jõustuma 1. jaanuaril 2012. aastal.

 

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt