Autor: Lemmi Kann • 2. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA ametnik liitub Jüri Raidla bürooga

Senine maksu- ja tolliameti juriidilise osakonna juhataja Villy Lopman liitub alates maikuust advokaadibürooga Raidla Lejins & Norcous.

Koos büroo senise maksunõuniku Marek Hermiga asub Lopman arendama ja laiendama büroo maksuvaldkonda. "Tema aastatega kogutud praktiline kogemus riigi maksupoliitika rakendamisel loob head väljavaated büroo arendamiseks Eesti juhtivaks maksuõiguse nõustajaks," ütles Raidla Lejins & Norcous juhtivpartner Jüri Raidla.

Villy Lopman on alates 2005. aastast olnud ametis maksu- ja tolliameti juriidilises osakonnas, neist viimased kolm aastat tegutsenud ameti juriidilise osakonna juhina. Ta on läbi aastate osalenud kesksena paljudes mastaapsetes maksuvaidlustes, tegutsenud aktiivselt seadusloomes, eriti  maksukorralduse seaduse muutmisel ning on läbi viinud mitmeid maksuõigust puudutavaid koolitusi nagu näiteks koolitused kohtunikele ja teistele haldusmenetluse ning maksudega tegelevatele ametnikele. Lopman on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning omandanud magistrikraadi Saksamaal, Westfälische Wilhelms-Universitätis.

Jüri Raidla sõnul on Villy Lopmani lisandumine büroo arengu loogiline jätk.

"Meil on väga hea meel, et Villy on otsustanud oma professionaalset teekonda jätkata koos meiega. Usun, et koos meie maksunõuniku, tugeva Euroopa Liidu maksuõiguse taustaga eksperdi Marek Hermiga, jätkub valdkonna arendamine täiskäigul. Kuna maksuvaldkonna tähtsus on meie büroo jaoks aasta-aastalt kasvanud, on sellise tugeva maksumeeskonna toel loota vaid headele ja väga headele väljavaadetele maksupraktika laiendamisel," kommenteeris Raidla.

Lopman ise näeb uutes väljakutsetes põnevat võimalust oma kompetentsi arendamiseks uue nurga alt.

"Mul on väga hea meel, et olen saanud võimaluse aastaid Eesti maksupraktika kujunemises õigusvaldkonna eksperdina kaasa lüüa. Kui sageli on maksuvaldkonna nõustajad väga tugeva teoreetilise baasiga, siis usun, et avaliku sektori praktikuna on minu kogemustepagas just praktilisest küljest väga mitmekülgne. Loodan, et saan teemale uuest perspektiivist vaadates anda oma panuse Eesti maksupraktika kujundamiseks veelgi selgemaks, ettevõtjasõbralikumaks ja läbipaistvamaks", rääkis Lopman.

Hea teada

* 1993. aastal asutatud Raidla Lejins & Norcous on juhtiv advokaadibüroo Eestis, mis kuulub koos Läti, Leedu, Soome ja Rootsi partnerbüroodega 2004.a. loodud RR ALLIANCE ühendusse. RR Alliance 250 advokaadil tuginev, enam kui 400-liikmeline rahvusvaheline meeskond on läbi aastate olnud regiooni enamike kaalukate tehingute ning vaidluste põhinõustajaks.

* Raidla Lejins & Norcous on maailma suurimate ning sõltumatute õigusteenuste uuringufirmade sh Chambers & Partners, Practical Law Company ja IFLR1000 poolt koostatud iga-aastastes edetabelites järjekindlalt pälvinud esimese kategooria õigusnõustaja tunnustuse.* Raidla Lejins & Norcous Tallinna büroos töötab 34 juristi-advokaati.Büroo partnerid on Jüri Raidla, Sven Papp, Raino Paron, Toomas Vaher, Jaanus Ikla, Ants Nõmper ja Arne Ots.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700