Autor: Lemmi Kann • 12. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eelnõud on tänasest uues infosüsteemis

Riigikantselei võttis kasutusele uue eelnõude infosüsteemi EIS, et lihtsustada valitsusele esitatavate eelnõude ja Euroopa Liidu otsustusprotsessiga seonduvate dokumentide menetlemist ning laiendada avalikkuse võimalusi otsuse kujundamises osaleda.

EIS on töökeskkond, kus toimub valitsusele arutamiseks ja otsustamiseks esitatavate küsimuste, Euroopa Liidu otsustusprotsessiga seotud dokumentide ning ministri määruste ja muude dokumentide asutustevaheline kooskõlastamine, esitamine ja edastamine.

"EIS-is on igaühel võimalik jälgida eelnõude menetlusi ning leida otsingu abil infosüsteemis olevaid dokumente ning kooskõlastamisel oleva dokumendi kohta arvamusi esitada. Lisaks saab eelnõu koostaja EISi kaudu esitada eelnõu avalikule konsultatsioonile osalusveebi osale.ee," selgitas Riigikantselei pressiesindaja.

Seni kasutati riigisiseste õigusaktide kooskõlastamiseks ja Euroopa Liidu dokumentide menetlemiseks mitut erinevat infosüsteemi: e-õigus ministeeriumides ettevalmistatud eelnõude kooskõlastamiseks; e-esitamise portaal Vabariigi Valitsuse istungile materjalide esitamiseks ja Euroopa Liidu dokumentide infosüsteem EL Nõukogu ning Euroopa Komisjoni otsustusprotsessiga seonduvate dokumentide riigisiseseks menetlemiseks. Need infosüsteemid on suletud ning pooleliolevad menetlused jätkuvad EIS-is.

Infosüsteemi loomiseks viis Riigikantselei läbi riigihanke, mille võitis Webmedia AS. Kokku maksis infosüsteemi loomine 403 tuhat eurot ja seda finantseeriti Euroopa Liidu struktuuritoetuste vahenditest.

Uue eelnõude infosüsteemi leiab SIIT. 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700