Autor: Lemmi Kann • 5. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokatuuri liikmete arv ületas 750 piiri

Advokatuuri liikmete arv jõudis täna 752ni pärast seda, kui advokatuuri juhatus otsustas võtta tänasel istungil kutseühendusse kolm uut liiget.

„Advokatuuri liikmeskond on viimasel viiel-kuuel aastal järjepidevalt kasvanud ning kuigi põhiosa uutest advokaatidest töötab Tallinnas, on liikmeid lisandunud ka Tartus ja Pärnus. Meie üks eesmärk ongi advokaaditeenuse kättesaadavuse parandamine maakondades ning selles vallas töö käib,“  ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher.

Vaher lisas, et advokatuuri liikmeskond on võrreldav Eestis tegutsevate kohtunike, prokuröride, notarite, kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koguarvuga. „Tagasivaatena võib öelda, et 1991. aastal töötas Eestis 185 advokaati ning kümme aastat hiljem juba 415 advokaat. 700 liikme piir ületati 2010. aasta märtsis.“

Advokatuuri liikmetest 483 on vandeadvokaadid, 139 vandeadvokaadi vanemabid ning 112 abid, assotsieerunud liikmeid on 18. Liikmelisus on erinevatel põhjustel peatatud 139 liikmel.

Tasub teada

Advokaadiks soovija peab vastama advokatuuriseaduses sätestatud nõuetele.  Kõige kõrgem, vandeadvokaadi kutsenimetus antakse juhatuse otsusega advokatuuri liikmele, kes on sooritanud vandeadvokaadieksami ja on tegutsenud vähemalt kaks aastat vandeadvokaadi abina või vähemalt ühe aasta vandeadvokaadi vanemabina.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal loodud advokaatide kutseühendus.

Advokatuuri esimees vandeadvokaat Toomas Vaher ning uus juhatus alustasid kolmeaastast ametiaega eelmise aasta märtsis.

 

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700