Autor: Lemmi Kann • 1. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Julianus Inkasso alustab võlavangla ehitusega

Julianus Inkasso teatas, et alustab võlavangla ehitusega, et vähendada võlgnike hulka ühiskonnas. Kõik võlgnikud, kes osalevad vangla ehitusel, saavad oma võlast vabaks.

Üks päev ehitustöid võlavangla ehitusel vähendab võlga 20 euro võrra. Arvestades võlglaste hulka plaanib Julianus Inkasso püstitada Eestisse kaks vanglat mahutavusega 500 kohta.

„Majandussurutise järgsel ajal on Eestis väga palju võlgnikke, kellega peame igapäevaselt tegelema. Nende hulk kasvas viimaste aastate jooksul väga palju. Seepärast otsustas Julianus Inkasso alustada võlavangla ehitusega,“ ütles Julianus Inkasso OÜ juhatuse esimees Ülar Maapalu.

Süsteem on Maapalu sõnul väga lihtne: kõik vangla ehitusel osalevad võlgnikud saavad vähendada oma võlga: üks ehitustööpäev vähendab võlga 20 euro võrra. Kui võlgnik võtab ehitusele kaasa ka oma materjalid, on võimalik veelgi võlga vähendada – iga kilo tsementi ja iga kaasavõetud telliskivi vähendab võlga 1 euro võrra. 

Lähiajal  alustatakse läbirääkimisi justiitsministeeriumiga vangla loovutamistingimuste üle riigile.

„Sellise Public Private Partnership projektiga võidavad kõik osapooled, riik saab endale vanglad ning kodanikud saavad tööd ning vabanevad võlast. Seoses kuritegevuse kõrge tasemega, kurjategijate ülalpidamise vajadusega ning muude töökohtade puudumisega näeb Julianus Inkasso võlavanglate ehituses suurt perspektiivi ühiskonna murede leevendamisel ja lahendamisel. Lisaks pakuvad vanglad sooja kohta kõigile neile, kes karmi elu eest kaaluvad Austraaliasse pagemist,“ lisas Ülar Maapalu.

Kõigil võlgnikel, kes soovivad asuda oma võla vähendamisele, palutakse  ühendust võtta Julianus Inkasso võlahaldusosakonnaga [email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700