Autor: Lemmi Kann • 17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

15. aprillil kukub ettevõtja registreeringu õigsuse kinnitamise tähtaeg 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tuletab meelde, et hiljemalt 15. aprilliks peavad ettevõtjad, kes on registreeritud majandustegevuse registris, esitama kinnituse registreeringu õigsuse kohta. 

Registreering, mille andmeid ei ole õigeaegselt kinnitatud, peatatakse vastavalt Majandustegevuse registri seadusele 1. mail. Ettevõtjal, kelle majandustegevuse registri registreering on peatatud, ei ole õigust vastaval tegevusalal enam tegutseda.

Asudes kinnitama oma registreeringu õigsust, tuleb eelnevalt kontrollida MTR-s registreeringu andmeid.

Registreeringu õigsust saab kinnitada ning registreeringuandmeid muuta portaali X-tee teenused ettevõtjale kaudu. Lisaks on võimalik esitada õiguse kinnitamise ja registreeringu muutmise taotlused registreeringu teinud organisatsioonile:

* majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile

* valla- või linnavalitsusele (Tallinnas linnaosavalitsusele)* sotsiaalkindlustusametile* sotsiaalministeeriumile.

Eriti tähelepanelik soovitab majandusministeerium olla ehitusettevõtjatel. Ehituse valdkonnas tegutsevatel ettevõtjatel tuleb tegevusala täpsed liigitused viia vastavusse 11. 10. 2010 jõustunud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega nr 73 (RT I 2010, 73, 556) „Majandustegevuse registris ehituse valdkonnas tegutseva ettevõtja tegevusala täpse liigituse loetelu“.

Määruse kohaselt ei saa ehituse valdkonnas tegutsev ettevõtja tegevusala täpsustust enam ise sõnastada. Muudatuse eesmärk on välistada olukord, mille puhul sama teenust osutavad ettevõtted sõnastavad tegevusala täpsustused erinevalt, mis on tekitanud segadust nii teenuse kasutajate hulgas kui ka probleeme riigihangetel.

Registreeringu õigsuse kinnitamise eest riigilõivu tasuda ei tule.

Registreeringu õigsuse kinnitamine on vajalik, et register sisaldaks aktuaalseid ja usaldusväärseid andmeid.

Vaata majandustegevuse registrit SIIT

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700