Autor: Lemmi Kann • 29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja USA tihendavad koostööd maksukuritegude uurimisel

Tallinnas lõppes kolm päeva kestnud koolitusseminar maksukuritegude tõendamise ja kriminaaltulu tuvastamise teemal.

Eesti Maksu- ja Tolliamet ning USA riigitulude amet (IRS), mille funktsioonid ja ülesanded on sarnased maksuameti omadega, teevad koostööd eesmärgiga muuta maksupetturite elu keerulisemaks nii Eestis kui ka Ühendriikides.

MTA uurimisosakonna töötajaid ning Eesti prokuröre koolitasid John Leahy ja Caroline Truesdell, kes on enam kui paarikümne aastase kogemusega uurijad. Praegu töötavad mõlemad IRS-i esinduses Saksamaal Frankfurdis.

“USA maksukuritegude uurijatelt on meil üsna palju õppida. Peame oluliseks, et ühise koolituse ja töökontaktide tulemusena suudame tulevikus senisest rohkem tegelda ennetavate protsesside juhtimisega. Kkoostöö tulemusena on piiriüleste maksupettuste toimepanijatel raske varjata ennast õiguskaitseorganite eest nii Eestis kui USA-s," ütles Maksu- ja Tolliameti uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste.

Koolitusseminaril räägiti lähemalt IRS-i tööst Ühendriikides ja mujal esindustes, kriminaaltulu jälitamise võimalustest, rahapesust ja sularaha tehingutest, aga ka sellest, kuidas efektiivsemalt kasutada jälitustegevust ja missuguseid uurimistaktikaid on erinevates olukordades mõistlik rakendada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700