5. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus: kui võõra maksuinfo lugejat ei leita, on kõik OK

Tallinna halduskohus leidis, et kui andmekaitse inspektsioon ei suutnud Mati Makkarile lihtkirjaga saadetud maksu- ja pangasaladust sisaldava ümbriku avajat ja dokumentide lugejat tuvastada, võis inspektsioon riikliku järelevalvemenetluse maksuametnikke vastutusele võtmata lõpetada.

Eile õhtul avaldatud resolutsiooni kohaselt jättis kohtunik Indrek Paukštys Makkari kaebuse rahuldamata ja andmekaitse inspektsiooni otsuse tühistamata.

Kohtunik leidis, et Makkar oli ise süüdi, et talle saadetud tundliku eraelulise infoga ümbrik lahti oli rebitud, võõras inimene selle sisu läbi uurinud ja paberid tänavale laiali pildunud.

Makkari hinnangul ei oleks tohtinud maksuhaldur talle pangaväljavõtteid, üürilepinguid ja tunnistajate ütlusi lihtkirjaga saata. Lisaks soovis Makkar tundliku teabe kontrollaktiga samasse ümbrikku surunud vanemrevidendi Tiiu Salumetsa taandamist.

Makkar ütles täna Äripäevale, et kavatseb kohtuteed jätkata ja värske otsuse vaidlustada.

Võõra kirja avamine on kriminaalkorras karistatav.

Autor: Lemmi Kann, Anne Oja

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700