Autor: Lemmi Kann • 8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mitu töölepingut ja maksimumkoormus

Vallavalitsuse hallatavates haridusasutustes (üldhariduskool, lasteaed ja kunstide kool) töötavad pedagoogid töötaksid mitmes asutuses korraga. Töölepingu sõlmivad töötajaga hallatavate asutuste juhid, aga raamatupidamine on vallavalitsuses. Näha on nii koormused kui tööaeg. Kui kokku on vormistatud 1,0 kohta, ei ole probleemi. Kui palju võib aga osaliste koormuste puhul maksimumkoormus olla? Kuidas lahendada, et pedagoog saaks töötada üle 1,0 koha?

Vastus: Tööaja sätete eesmärk on väga selgelt töötaja tervise kaitse. Selle eesmärgiga on kooskõlas, kui ka töötaja töötamisel mitme tööandja juures oleksid järgitud puhkeaja nõuded ja tööaja piirangud.

Kui töötaja töötab mitme tööandja juures, on selle järgimine siiski praktikas tihti võimatu, sest tööandjad ei tea töötamisest teiste tööandjate juures või töötamise mahust.Samas Teie juhtumil, kus arvepidamine toimub tsentraliseeritult, oleks korrektne arvestada töötajale ettenähtud töötamise piiranguid. Tööandja on neile töötajatele ju ka erinevates hallatavates asutustes töötamisel ikkagi üks - vald. Seega vastaks seaduse mõttele, kui pedagoogide tööaeg jääks ka mitmes hallatavas asutuses töötamise korral kokku ikkagi õigusaktidega ettenähtud tööaja piiresse.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700