Autor: Lemmi Kann • 28. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas nõude loovutamine läheb käibemaksu alla?

Kas nõude müümisel teisele ettevõttele peab summa sisaldama käibemaksu?

Küsimus: Ettevõte soovib oma nõuded müüa teisele ettevõttele, nõuete eest küsitakse 1000 krooni. Kas see 1000 krooni peab sisaldama käibemaksu?

Vastus: See, kas 1000 krooni nõuete müügist sisaldab käibemaksu või lisatakse see, on tehingupoolte omavahelise kokkuleppe küsimus. Seadus seda ei reguleeri. vastas küsimusele KPMG Baltics AS

Siiski tuleb märkida, et kui nõue võõrandatakse nõude enda väärtuses või nimiväärtusest odavamalt, ei ole tegemist teenuse osutamisega, millest tekib käibemaksuga maksustatav käive.Äripäeva Käsiraamatute foorumis

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700