Autor: Rivo Sarapik • 30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas tööintervjuust töö välja võluda?

Tööintervjuul on oluline näidata, millist kasu värbavale firmale pakud ehk miks sind peaks värvatama. Sama oluline on aga intervjueerijaga kontakti leidmine.

Harvard Business Rewiev soovitab tänases päeva ivas kolm nippi, kuidas tööintervjuu enda kasuks pöörata.

1. Peegelda kehakeelt - isegi kui sa ei tunne end mugavalt, püüa oma olekuga jätta avatud ja sõbralik mulje. Kui intervjueerija kasutab avatud kehakeelt - kummardub rääkides sulle lähemale ja hoiab käed nähtaval - tee seda sama.

2. Leia ühiseid huvisid. Otsi seda, mis sind ja intervjueerijat ühendab. Ühisosa võib olla sarnased huvid või kogemused. Ideaalis on need tööga seotud, näiteks teil mõlemal võib olla kirg raskete ülesannete lahendamine.

3. Räägitavatel lugudel olgu moraal. Isegi, kui räägid vaid anekdoodi, võiks sel olla miski õpetlik nüanss küljes. Hästijutustatud eesmärgiga lood toovad välja su parimad omadused - lojaalsus, tööeetika või usaldusväärsus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700