Lemmi Kann • 9. juuni 2010
Jaga lugu:

Eurouuring: euro-hirm kõige suurem raamatupidajatel

Raamatupidajate jaoks on eurole üleminekuga seoses kõige suuremaks küsimärgiks, kas tarkvaraprogrammid saavad õigeaegselt euro jaoks kohandatud ning kuidas hakkama saada suure hulga lepingute ja muude andmetega, mis tuleb eurokõlblikuks vormistada, selgus Saar Polli uuringust.

Euro-hirmud ettevõtja tasandil tunduvad olevat suurimad raamatupidajatel. Mis saab tarkvaraprogrammidest? Kuidas talitada juba sõlmitud lepingutega? Kuidas toime tulla infoküllusega? Need on küsimused, mis Saar Polli uuringu raamatupidamist puudutavas osas kõlama jäid.

Küsimusi on praegu rohkem kui vastuseid, kuid vastuseid oodatakse ning tihti on ettevõttes just raamatupidaja see, kelle puhul eeldatakse, et  kõik vajalikud teadmised just raamatupidajal olemas on.

„Väga palju muutub. Seoses eurole üleminekuga muutuvad seadused. Mina isiklikult ei ole muudatustest üldse informeeritud. Minu raamatupidaja käib kursustel ja hangib sealt infot,” tunnistas üks uuringus osalenud ettevõtja.

Raamatupidajatel puudub aga kindel selgus näiteks selle kohta, kas 2010 majandusaasta aruanne tuleb esitada kroonides või eurodes. Samuti põhjustab hirmu, kas tarkvaraloojad saavad ikka kõik vajalikud muudatused õigeks ajaks valmis ning kui palju see kõik maksma läheb.

„Iga asja pealt üritab ju keegi ikkagi kasu lõigata. Üks on see sama raamatupidamisprogrammid. Öeldakse, et sorry, me lubasime küll, et uuendame, aga vaata lepingus seda ei ole. Ja nüüd on veel kiire aeg, praegu on topelthind. Kindlasti selles mõttes tõstetakse ka mingi kitsa liini hindu, et üritatakse selle pealt kasu lõigata,” kommenteeritakse kartusi seoses tarkvarauuendustega.

„Kõik sõltub sellest, kas raamatupidamine on lihtsalt Excelis või ostetakse spetsiaalsed programmid. Kulutused kindlasti tulevad,” nendivad uuringus osalenud.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt