Autor: Lemmi Kann • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: tööleping ja lapsehoolduspuhkus

Küsimus: Töötajaga on sõlmitud tähtajaline tööleping, mis lõppeb 21.08.2010. Töötaja jääb 1. juulist rasedus-sünnituspuhkusele. Kas tööleping lõppeb selle kuupäevaga ära või lükkub lõppemine edasi rasedus-sünnituspuhkuse päevade võrra? Kas lapsehoolduspuhkusel olemise ajal on võimalik töötada sama tööandja juures?

Vastus: Tähtajaline tööleping lõpeb tähtaja saabumisel vaatamata sellele, et töötaja on rasedus- ja sünnituspuhkusel või lapsehoolduspuhkusel. Soovi korral on võimalik muuta tähtajaline tööleping juba enne selle tähtaja lõppemist tähtajatuks töölepinguks ja ei pea ootama tähtaja lõppemist. Lapsehoolduspuhkusel olemise ajal töötamine võib töötaja ilma jätta riigi poolt makstavatest hüvitistest.

Vastas advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700