21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreedix: tankisti võla võib maha kanda

Inkasso- ja raamatupidamisteenustega tegeleva OÜ Kreedix juhataja Kersti Muromets kommenteeris tankistide kasutamist, et nendega vaidlemisel saab küll põhimõttelise õiguse, kuid üles jäänud võla võib tavaliselt maha kanda.

Kersti Muromets, Kreedix OÜ juhataja

Äriühingu üleminek uutele omanikele, kelle asukohta ei ole võimalik määrata, kellega ühendus puudub, kelle olemasolu näitab vaid B-kaart, tähendab, et tegelikkuses on EV läinud nn tankistide kätte.

See tähendab omakorda põhimõtteliselt võlanõude maha kandmist, kuna kohtulik menetlus on lihtsalt raisatud raha - hagimaterjale ei ole võimalik üle anda, toimub edastamine Ametlikes Teadaannetes, sellest tulenevalt tehakse tagaseljaotsus, mis läheb kohtutäituri kätte, kes samuti ei suuda seda ettevõtet leida. Millest järeldubki, et kohtumenetlus ei anna veel kellelegi raha, ainult teadmise, et võlg on kohtulikult välja mõistetud.

Kuna juhatuse liikmed ei ole leitavad, siis ei ole leitav ka raamatupidamisdokumentatsioon, mis oma korda tähendab kulutust, tuleb taastada läbi viimase majandusaasta aruande, panga väljavõtete, maksuametisse esitatud dokumentatsioonide raamatupidamine.

Igasugune tulemus, mis tähendaks raha saamist, on suhteliselt väike ja selleks tuleb kulutada hulga kroone ja aega. Tavapäraselt need pankrotid raugevad, kuna võlausaldajal saab raha otsa.

Autor: Hannes Sarv, Rivo Sarapik

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700