Lemmi Kann • 18. mai 2010
Jaga lugu:

ÄP Käsiraamatute foorum: tähtajaline tööleping tähtajatuks

Küsimus: Turvaseadus lubab turvadiplomita isiku (ametinimetus on valvetöötaja turvatöötaja ülesannetes) vormistada tööle tähtajaliselt valvetöötajana 4ks kuuks. Kas sellise formuleeringu puhul saab töötaja turvadiplomi esitades töötada edasi sama töölepinguga turvatöötaja ametikohal: "Tööleping on sõlmitud tähtajaliselt Turvaseaduse § 21 lg 2 alusel. Töötaja viimane tööpäev on 02.09.2010.a. Kui töötaja soovib edasi töötada turvatöötajana, on ta kohustatud  katseajal läbima turvatöötaja põhiõppe ning omandama turvatöötaja kvalifikatsiooni."

Vastus: Kui töötaja on algselt sõlmitud tähtajaline tööleping ning ta omandab turvatöötaja kvalifikatsiooni, on tal õigus jätkata tööd ning tema tööleping tuleks muuta tähtajatuks. Tegemist on sama töölepinguga ning korrektne ei oleks sõlmida uut lepingut, kuna jätkub ikkagi sama töösuhe.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt