Autor: Lemmi Kann • 18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: tähtajaline tööleping tähtajatuks

Küsimus: Turvaseadus lubab turvadiplomita isiku (ametinimetus on valvetöötaja turvatöötaja ülesannetes) vormistada tööle tähtajaliselt valvetöötajana 4ks kuuks. Kas sellise formuleeringu puhul saab töötaja turvadiplomi esitades töötada edasi sama töölepinguga turvatöötaja ametikohal: "Tööleping on sõlmitud tähtajaliselt Turvaseaduse § 21 lg 2 alusel. Töötaja viimane tööpäev on 02.09.2010.a. Kui töötaja soovib edasi töötada turvatöötajana, on ta kohustatud  katseajal läbima turvatöötaja põhiõppe ning omandama turvatöötaja kvalifikatsiooni."

Vastus: Kui töötaja on algselt sõlmitud tähtajaline tööleping ning ta omandab turvatöötaja kvalifikatsiooni, on tal õigus jätkata tööd ning tema tööleping tuleks muuta tähtajatuks. Tegemist on sama töölepinguga ning korrektne ei oleks sõlmida uut lepingut, kuna jätkub ikkagi sama töösuhe.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700