Autor: Lemmi Kann • 17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: õppepuhkus

Küsimus: Lugedes Täiskasvanute koolituse seadust, jääb ikkagi arusaamatuks, kas töötajale, kes õpib magistratuuris kaugõppes täiskoormusega, on lubatud § 8. lg (3) alusel ettenähtud tasustatud puhkus 20 kalendripäeva eest?§ 3. (2) Tasemekoolitus võimaldab õhtuses või kaugõppe õppevormis või eksternina omandada põhiharidust ja üldkeskharidust, osakoormusega läbida kutseõpet või kutsekeskharidusõpet ja osakoormusega või eksternina omandada kõrgharidust. Tasemekoolituse läbimist tõendab tunnistus või diplom.

§ 8.

(3) Tasemekoolitusega ja tööalase koolitusega seotud õppepuhkuse ajal makstakse töötajale ja avalikule teenistujale keskmist töötasu 20 kalendripäeva eest.(5) Käesoleva paragrahvi lõigetes 2 kuni 4 sätestatut kohaldatakse töötajatele ja avalikele teenistujatele, kes osalevad ka tasemekoolituse päevases õppevormis ja täiskoormusega õppes.

Vastus: Täiskasvanute koolituse seaduses on tõepoolest Teie poolt viidatud vastuolu - ühest küljest justkui näeb § 8 ette tasu maksmise, samas tasemekoolituse definitsioon on jäänud seaduses varasemale kujule ning seob tasemekoolituse ikka teatud õppevormidega.

Vaidluse moment on siin kahtlemata olemas, kuid soovitame siiski lähtuda sellest, et säilitada töötajale tasemekoolituse puhul õppepuhkuse 20 päeva eest keskmine töötasu sõltumata õppevormist, kuna sellise tõlgenduse kasuks räägib eelmisel aastal tehtud seadusemuudatuse eesmärk - laiendada õppepuhkuse õigus kõigile töötajatele õppevormist sõltumata.Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700