Jaga lugu:

Maksuamet sai jaole 237 miljonile deklareerimata maksukroonile

Maksu- ja Tolliameti kontrollile jäid selle aasta I kvartalis vahele tuhanded isikud, kes jätsid deklareerimata ja tasumata makse kokku 237 miljoni krooni ulatuses.

Valdavaks on käibemaksualased rikkumised ja käibemaksupettused, moodustades ligi 80% rikkumiste hulgast. Suurimaks probleemiks on maksuhalduri teatel endiselt fiktiivsete arvete kasutamine ettevõtjate hulgas.

I kvartalis viis maksuamet läbi 907 kontrollilist tegevust, lisaks saadeti 3725 isikule e-teade. Sellise kirja said peamiselt need, kes olid jätnud deklareerimata kinnisvara müügilt saadud tulu ning välistulu. Teavitusega juhtitakse tähelepanu võimalikule valele deklareerimisele ning antakse võimalus ise esitatud andmeid parandada.

MTA kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul on 2010. aastal prioriteetseteks kontrollivaldkondadeks maksuhalduri jaoks kütuse-, ehitus-, metsandussektor. Olulisel kohal on samuti fiktiivsete arvete kasutamise ning ümbrikupalga maksmise ja käibemaksupettuste tõkestamine.

 

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt