9. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna 11 aastat tagasi müüs Hansapank oma osaluse Sularahakeskuses

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

13 aastat tagasi

9.04.1997. Pärnus valmis endisest kasarmuhoonest renoveeritud kaubanduskeskus Port Artur, mis avas uksed paar nädalat hiljem (Port Artur 2 avas uksed 6.03.02).

11 aastat tagasi

9.04.1999. Hansapank müüs talle kuulunud 50 protsendi suuruse osaluse sidusettevõttes, sularaha veoga tegelevas Sularahakeskus ASis turvafirmale ASile ESS; tehinguga suurendas ESS oma osaluse 75 protsendini, veerand firmast kuulus Ühispangale.

9.04.1999. AS Eesti Merelaevandus avas Soome ja Taani vahelise kaubaliini asemel uue liini Muuga-Helsingi ja Riia-Arhusi sadamate vahel.

9.04.1999. Kuusakoski OY suurendas oma osaluse ASis Eesti Metallieksport 99,3 protsendini (Kuusakoski sai EMEXi suuromanikuks ehk omandas 76 protsenti aktsiatest 29.01.99).

9.04.1999. Tallinna hotelli Park kasiinos võitis klient viiesajase panusega pool miljonit krooni, tegu oli seni suurima võiduga Eesti mänguautomaatidest.

9 aastat tagasi

9.04.2001. Helsingi väärtpaberibörsist HEX sai Tallinna väärtpaberibörsi suuromanik, kui HEX omandas 17,9 miljoni krooni eest 52,4 protsendi suuruse osaluse.

5 aastat tagasi

9.04.2005. Andrus Treier asus juhtima Krediidi- ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutust KredEx, enne seda töötas ta samas finantsjuhina.

3 aastat tagasi

9.04.2007. Riigikogulane ja endine majandusminister Meelis Atonen asus tööle valuutavahetusfirma ASi Tavid nõukogu liikmena (11.02.08 lahkus Atonen saadikutöölt ja hakkas Tavidis täiskohaga arendama investeerimiskullaga seonduvaid küsimus).

2 aastat tagasi

9.04.2008. Prantsuskeelse maailma mõjukamaid liberaalseid mõttekodasid Turgot´ instituut andis Mart Laarile üle Turgot´ Vabaduse auhinna (Laar pälvis autasu Eestis tehtud majandusreformide eest, mida on eeskujuna kasutatud ka teistes üleminekuriikides, aga ka Gruusia abistamise eest).

9.04.2008. Soome firmale Copterline kuuluv OÜ Copterline Estonia alustas pärast kahe ja poole aastast pausi taas lende Tallinna-Helsingi liinil (regulaarlennud katkesid lõplikult 2008. aasta detsembris ja Copterline Oy läks 15.02.10 pankrotti).

9.04.2008. Sirje Jõgiste vabastati koostöö mittelaabumise pärast haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri kohalt (oli selle kohal alates 14.09.06) ja uueks kantsleriks nimetati senine asekantsler Janar Holm.

9.04.2008. Iivi Saar asus tööle ASi A-Selver juhatajana, enne seda oli ta samas ostu- ja turundusdirektor (Saar taandati ametikohalt 26.02.10).

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700