8. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksumaksjad kaebavad müügimaksu Euroopa Komisjoni

Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis ütles Äripäevale, et liit kavatseb müügimaksu Euroopa Komisjoni kaevata ning alustada mõne Tallinna kaupleja vahendusel kohtuteed, mis viiks müügimaksu tagastamiseni.

"Praeguse seisuga on plaan saata kaebus Euroopa Komisjonile, kuid tuleb arvestada, et seal kestab menetlus vähemalt aasta," rääkis Lehis. "Järgmine samm olekski ilmselt see, et me leiame mõne Tallinna kaupleja, kes vaidlustaks talle määratud maksu ja taotleks kohtult müügimaksu vastuolu tuvastamist ELi õigusega. See annaks ilmselt kiirema tulemuse."

Lehis märkis, et pärast vastuolu kohtulikku tuvastamist peaks Tallinn kogutud maksu ettevõtjatele tagastama.

Autor: Lemmi Kann, Anne Oja

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700