Autor: Lemmi Kann • 17. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: tööle tütarettevõttesse

Küsimus: Kui töötaja töötab emaettevõttes ja temaga on kokku lepitud tööleasumine tütarettevõttesse teisele ametikohale, kas siis peab ühes ettevõttes töölepingu lõpetama ja teises uuesti sõlmima või on võimalik ka töölepingu üleminek?

Vastus: Üksnes Teie küsimuse põhjal ei saa anda ammendavatvastust sellest, kas tööleping emaettevõttes tuleks lõpetada või tuleks see tütarettevõtjale üle anda.

Kui emaettevõtjalt läheb tütarettevõtjale üle ka vara, tegevus jne, siis võib tegemist olla ettevõtte üleminekuga, mis toob kaasa töölepingu automaatse ülemineku.Kui muus osas ei toimu mingit varade ega tegevuste üleminekut emaettevõtjalt tütarettevõtjale ja üksnes konkreetse töötajaga on kokku lepitud tööleasumine teise ettevõttesse, siis sisuliselt tema töösuhe emaettevõtjaga lõpeb ning tütarettevõtjaga tekib uus töösuhe, mille tingimused võivad olla samad varem emaettevõtjaga olnud töölepinguga. Seega on täiesti sobilik vormistadagi ühe lepingu lõpetamine ja teise sõlmimine.Samas võib ka kolmepoolsel kokkuleppel fikseerida, et suhe emaettevõtjaga on lõppenud ning pooled loevad sõlmituks samadel tingimustel töölepingu töötaja ja tütarettevõtja vahel.Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700