16. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, mis juhtus 16. veebruaril Eesti majanduses

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

17 aastat tagasi

16.02.1993. Valitsus likvideeris Majanduse Stabiliseerimise Fondi, mis loodi Tiit Vähi valitsuse ajal lühiajaliste laenude andmiseks.

16.02.1993. Eesti Panga nõukogu ei andnud tegevuslitsentsi Kolme Lõvi Pangale, mille asutajateks olid endised Balti Ühispanga (UBB) suuraktsionärid Sulo Muldia ja Peeter Luik ning tegevuslitsentsist ilma jäänud Viimsi Panga osanikud.

16.02.1993. Eesti Ühispank ostis 26.01.93 tegevuslitsentsi kaotanud EKE Panga ning kolis oma peakontori endise EKE Panga ruumidesse Liivalaia tänaval.

16.02.1993. Valitsus andis loa moodustada rahvusvaheline firma AS Aseri Tellis, kus osanikeks olid Soome firma Lohja Oy tütarettevõte Rudus Oy (69%) ja RAS Aseri Tehas (31%) (alates 2000. aasta novembrist on tellisetootmine Austria kontserni Wienerberger Group omanduses).

14 aastat tagasi

16.02.1996. RAS Estonian Air lõpetas reisijate teenindamise seni põhilennukiteks olnud Tu-134dega. Lennufirma lennuparki jäi esialgu kaks Boeingut (Koit ja Hämarik) ning kolm Jak-40.

16.02.1996. Rootsi paberitööstuskontsern Stora avas Tallinnas oma müügiesinduse.

11 aastat tagasi

16.02.1999. ASi Kiviter vara enne selle pankrotti ostnud ASi Viroliine uueks ärinimeks sai AS Viru Keemia Grupp.

6 aastat tagasi

16.02.2004. Peep Mühls lahkus suhtekorraldusfirma Hill & Knowlton Balti piirkonna juhi ametikohalt (Mühl töötas firmas ligi kümme aastat) ning jätkas tegutsemist oma suhtekorraldusfirmas BaltiMore Partners OÜ.

1 aasta tagasi

16.02.2009. Tartu maakohus tunnistas akende ja uste edasimüügi ja paigaldamisega tegelenud OÜ Estmark Grupp endise juhatuse liikme Marko Sule süüdi kelmuses ja karistas teda kaheaastase vangistusega, süüdistuse kohaselt tekitas Sulg 62 kannatanule varalist kahju kokku 0,8 miljoni krooni eest.

16.02.2009. Loit Linnupõld läks tööle Nordea panka, kus ta asus täitma jaepanganduse tootejuhtimise osakonna juhataja kohuseid, enne seda oli ta alates 2007. aasta lõpust Peep Vainu koolitusfirmas OÜs Vain & Partnerid juhtimiskonsultant.

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

 

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700