Autor: Lemmi Kann • 1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on viimane päev esitada maksusoodustustega seonduvat informatsiooni

Maksu- ja Tolliamet tuletab meelde, et ootab äriühingutelt ja asutustelt maksusoodustustega seonduvat informatsiooni, et tulumaksu tagastamine klientidele toimuks kiirelt.

Maksuhaldur palub tähele panna, et asutused, kellele tehtud kulutusi võib maksumaksja oma tuludest maha arvata (koolitajad, pangad, kindlustusseltsid, ametiühingud jne), peavad maksuhaldurile esitama info maksumaksjate poolt tehtud kulutuste kohta.

Viimane päev andmete esitamiseks on täna, 1. veebruaril.

Saadud  andmed lisab maksuamet maksumaksjate eeltäidetud tuludeklaratsioonidele.

Maksuhaldur rõhutab, et andmete edastamine on oluline, kuna ainult siis, kui eeltäidetud deklaratsioonil on olemas kõik andmed inimese tulude ja kulude kohta, on võimalik tulumaks klientidele kiirelt tagastada.

Kui andmeid maksuhaldurile ei esitata või neis esinevad vead, on andmed vigased ka füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil ning seetõttu on takistatud enammakstud tulumaksu kiire tagasisaamine. Sellisel juhul palub amet kulusid tõendavad dokumendid esitada paberil.

Vajalikud andmed tuleb edastada elektrooniliselt INF-deklaratsioonil. Deklaratsioone INF 4 ja INF 8 saab ridahaaval sisestada või laadida csv failist. INF 3 saab ridahaaval sisestada ja laadida, kas csv või xml failist. INF 2, INF 5, INF 6 ja INF 7 saab laadida ainult xml failist. Üle 10-realisi INF-deklaratsioone on võimalik esitada ainult läbi e-maksuameti/e-tolli.

Lisainformatsiooni ja abi saab Maksu- ja Tolliameti teeninduskohtadest, kodulehelt www.emta.ee ning maksuhalduri infotelefonile 880 0815 (elektrooniline deklareerimine) helistades.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700