20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, mis juhtus 20. jaanuaril Eesti majanduses

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

17 aastat tagasi

20.01.1993. Shelli õlide ja määrdeainete ametlikuks müügiesindajaks Eestis sai AS Ravor Apex, mille tegevdirektor oli Urmas Põld.

16 aastat tagasi

20.01.1994. Kolme Balti riigi vahel jõustus vabakaubanduslepe, mis ei puudutanud aga põllumajandustoodangut (lepe sõlmiti 1993. aasta septembris).

20.01.1994. Ilmuma hakkas Eesti esimene majandusajakiri Äriilm (alates 3. numbrist ehk märtsist hakkas ajakiri ilmuma Ärielu nime all), mida andis välja Inreko Press (Kalev Meedia AS lõpetas Ärielu ilmumise 19.01.09).

20.01.1994. Vastavalt Rahvusvaheliste Ettevõtete Eesti Liidu (REEL) põhikirja muutusele võisid organisatsiooni liikmeks astuda kõik välismajandusega tegelevad ettevõtted, varem võisid liitu kuuluda vaid välisosalusega ettevõtted (REEL loodi 17.04.91).

15 aastat tagasi

20.01.1995. Sai teatavaks, et Kreenholmi Valduse ASi tegevdirektoriks oli määratud RASi Balti Manufaktuur senine peadirektor Meelis Virkebau, Kreenholmi Manufaktuuri senine peadirektor Oleg Glušin jätkas esialgu Kreenholmi Valduse juhatuse liikmena (Virkebau sunniti Kreenholmi Valduse tegevjuhi kohalt lahkuma 29.01.03).

13 aastat tagasi

20.01.1997. AS Postimees, AS Nord Trend, AS Pressinest ja AS Krenno asutasid ASi Eesti Ajakirjade Kirjastus, mis hakkas esialgu välja andma ajakirju Stiil, Eesti Naine, Pere ja Kodu ning Favoriit (Postimehe osalus oli Eesti Ajakirjade Kirjastuses 33 protsenti).

12 aastat tagasi

20.01.1998. Eesti Pank lasi käibele uue, hõbehalli nikeldatud terasest 20-sendise mündi.

6 aastat tagasi

20.01.2004. Tallinna linnakohus mõistis Ekspordi Krediteerimise ja Garanteerimise Sihtasutuse (KredEx) endise juhi Gunnar Lambingu süüdi ametiseisundi kuritarvitamises ja karistas teda 10 800 krooni suuruse trahviga. (Lambing jäi lõpuks siiski võidumeheks, sest Tallinna ringkonnakohus mõistis ta 22.10.04 õigeks).

5 aastat tagasi

20.01.2005. Hiiu maakohus kuulutas välja Hiiumaa ühe suurema tööandja, Tiit ja Toomas Kõuhknale kuuluva kalatöötleja ASi Dagotar pankroti.

20.01.2005. Kari Hiltunen asus juhtima Sokos Hotel Viru, eelnevalt töötas ta Reval Hotel Olümpia tegevjuhina. Sokos Hotel Viru endine tegevjuht Markku Tarnanen hukkus Tais 2004. aasta detsembri lõpus maavärinakatastroofis.

2 aastat tagasi

20.01.2008. Isamaa ja Res Publica Liit kutsus regionaalministri kohalt tagasi Vallo Reinmaa põhjendusel, et minister pole tööd teinud (Reinmaa oli minister alates 4.04.07).

1. aasta tagasi

20.01.2009. Harju maakohus kuulutas välja Usbeki päritolu miljonär Kristian Kesnerile kuulunud ja Tiskre-Väljal kinnisvara arendanud ASi Parvati pankroti.

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700