7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horoskoop 2010: mida toob tiigriaasta?

Tiigri aasta algab 14. veebruaril varahommikul enne kella viit. Iidsetest aegadest alates esindab Tiiger tugevust ja osavust.

Tiiger on Hiina zodiaagis kolmas märk ja vastab elemendile Puu. Tiigri energias on need, kellel on täiuslikud võitluskunstid ja kelle võitlustehnika põhineb loomade liikumise imitatsiooni tehnikal. Looduses on Tiiger üks kõige aktiivsemaid röövloomi. Graatsilise ja võimsana peab ta jahti maksimaalse efektiivsusega.

Tiigri aasta ei luba rahu ja stabiilsust. Pärast Pühvli head saagiaastat, võib oodata looduskatastroofide riski, sõjalisi konflikte ja uute karismaatiliste isiksuste tõusu maailmas. Jõud, julgus ja ambitsioonid, enesekindlus, tormakus - see kvaliteet on Tiigri aastal eriti märgatav. See on hea aeg võita ausa võitlusega ja konkurentsiga, sest siis kinnistub ettevõtte, inimese maine erilise jõuga. Filmid, televisioon, sport, mood saavad üldise huvi ja nad võivad oodata uut ringi ning head sissetulekut.

Tiigri energiat oma kodus saab parandada puidust kujukeste abil. Tiigri bagua valdkond sel aastal on kaheksas bagua tsoon ehk Teadmised, töö iseendaga, oma sisemise potentsiaali avardamine. Seega peab siin asuma ka Tiigri kuju või pilt. NB! Aasta sümbol Tiiger tahan üksi olla. Seega ruumi, majja, korterisse tooge ainult ühe tiigri pilt või kujuv või muidu võite äratada energia, mida ei suuda te kontrollida.

Horoskoop aastaks 2010

Rotil on tulemas keeruline aasta, sest teda ärritab Tiigri ilu, uhkus ja idealism. Rott on maagia ja mõistlikkuse märk ja neid omadusi on väga kasulik ära kasutada, kuid Tiigri liigne kiirus tekitavad Rotis stressi. Rott on valmis võtma riske ja osalema avantüürides ja seiklustes, kuid teatava mõõdukusega ning pidev stress ei ole tema maitse järgi. Kui Rott suudab teha ümberkorraldusi ja võtta vastu uued mängureeglid, siis naudib ta elu teravusi ja kiiresti muutuvaid võimalusi. Kui aga Roti elujõud ei ole nõutud tasemel, siis on parem mitte sekkuda teiste inimeste tegevusse ja istuda rahulikult oma mugavas urus ning usaldada otsused peres aktiivsemale liikmele või äris partnerile. On olemas head väljavaated minna 2010 aasta sügisel puhkusele või ootab Sind ees uus tegevus või idee.

Härjal tuleb hoolikalt vaadata üle oma meetmed, sest Fortuuna ei ole sel aastal tema poolel. Temast võivad mööda minna aktiivsemad, hasartsemad ja agressiivsemad konkurendid, tuues endaga kaasa diskrimineerimist ja pedantsust ettevõtluse küsimustes. Äri tohib teha vaid usaldusväärsete partneritega ja mõelda varakult valmis, kuidas kindlustada ennast tekkida võivate probleemide puhul. Oluline eelis Härjal on vastupidavus ja võime kontrollida oma viha. Samas võib väljastpoolt tulev rünnak olla talle hea stiimul, et lahendada keerulisi küsimusi ja jõuda oma eesmärgile lähemale – jõud võib olla tohutu.

Tiigrile võib see aasta olla saatuslik, kas õnn või ebaõnn. Panused on kõrged, kuid kasvavad ka riskitegurid. Tiiger võib teha kannapöördeid. Rivaliteet, konkurents, ootamatu ja äkiline lahendus rasketes olukordades tõotab huvitavat, kuid mitte kerget aega. Mõningal määral on Tiiger kaitstud, eriti kui tegemist on sarnaste vaadetega inimete huvide kollektiivse kaitsega. Kuid sellegipoolest tasub analüüsida igat olukorda. Tiiger on alati käivitanud muutusi ja talle on kasulik teha koostööd Draakoni või Hobusega, sest nende ühised projektid toovad teenitud kasu.

Jänes võib ära kasutada Tiigri aasta eeliseid, siis kui vajab kaitset või vaigistada ärevust. Asjaolud lähevad aina paremaks, kuid selleks peab Jänes kiiresti liikuma ja äkilistele muutunud olukordadele koheselt reageerima, eriti kehtib see suvekuude kohta. Samal ajal on aga oluline vältida konflikte, sest korra lumepallina veerema hakanud konflikt võib viia suhte, äri purunemiseni. Ärialane koostöö on edukas, kui Jänes teeb koostööd tormaka, julge ja energilise partneriga. Omalt poolt toob Jänes sellesse koostöösse konservatiivsust, mõistlikkust ja kõik selleks et pühenduda täielikult end edukale tulemusele.

Draakonile ei lubata sel aastal stabiilsust ja aasta toob palju põnevaid kogemusi ja paljutõotavaid muutusi. Konkurents tiheneb ja Draakon võib palju aega ja vaeva kulutada oma meeskonna intriigidele või välisele "vaenlasele" või vastu andmata armastusele. Kui Draakon on suurem kui kõik need ajutised segadused, siis on ta õnnelik, et ühendada jõud mõne teise tugeva tahtega partneriga, siis nad üheskoos ületavad kõik takistused ja on võimalik saavutada suurt edu ja saada selle eest väärilise tasu, autasu.

Mao tasakaal on häiritud kiirete muudatuste tõttu ja seetõttu on tal lausa vajadus appi hüüda. Ta peab iseendale tunnistama, et mõnikord muutuvad sündmused nii arusaamatuks, et ei kehti siin loogika ega tähendus. Liiga palju on rahmeldamist, stressi, revolutsioonilisi muutusi kõigis eluvaldkondades ja see sunnib Madu kaitsele, et säästa oma elu väärtusi. Yin energia võimsaim esindaja Madu ei ole alati valmis tegema esimest sammu, kuid oma vastumeetmete kasutamisel on ta tugev ja täpne. Kui ta jääb kõrvale spekulatsioonidest, siis õnnestub tal kasutada oma tervet mõistust ja tugevdada oma „relvastust“.

Hobune on täis idealistlikke ja ambitsioonikaid plaane, võib teha olulisi otsuseid ja samme ning jätta konkurendid kaugele seljataha. Juunis tuleb tal ohjeldada riskeerimissoovi - laske ohtlik moment endast mööda ja hoidke kontrolli all oma isiklikud huvid, sest see võib tekitada probleeme isiklikus elus. Teine poolaasta on seotud paljude kiusatustega, hobide ja meelelahutusega, mis aitavad Sul särada ja ennast välja elada. See on hea aasta, et leida oma armastus või tugevdada olemasolevaid suhteid. Materiaalselt suuri muudatusi pole oodata, kuid edu võib tulla kärjääris või äris.

Elegantset ja sarmikat Kitse võib jahmatada rütm, milles elab maailm. Aga kui oma kodus on mugav ja ohutu, siis on tal lihtne kohaneda muutustega. Nende põhiprobleem sel aastal on materiaalsel tasandil. Kitsele võib tunduda, et talle on pandud palju suurem vastutus, kui tasu või kasumi jagamine seda näitavad. Kits kaldub heategevusele ja seda teeb ta väga heal tasemel, saades selle eest ka hästi tasustatud. Oluline on ära tunda oma ja mitte kellegi teise tee, ülesanne. Ärielus peab Kits lootma headele koostööpartneritele, kaastöötajatele, et oleks võimalik võita, jõuda kokkuleppele või lihtne nõustuda kaasautorluses.

Geniaalne Ahv võib oodata Tiigri aastal takistusi, mis tabavad teda üllatuslikult. Ta peab mõtlema hoolikalt kõike ja kuulama teisi inimesi ning ise mitte lahingusse tõttama. Vaenlased ja konkurendid rikuvad salamisi juhiseid, eeskirju ja seadusi. Sa pead olema ökonoomne ja ootama vaikselt ebasoodsa aja möödumist. Vajadusel sekku sündmuste käiku suure ettevaatlikkusega, ära käitu ägedalt, kiirustades, pigem jää vaatleja seisukohale. Pereelus, võib tekkida vajadus anda ohjad üle partnerile. See aitab vältida pettumusi, pahameelt ja petmisi. Sügis annab jõudu, et muuta suunda, vajadusel suhteid. Lõpuks võib Ahv leida ainulaadse võimaluse ning seda pead Sa kohe kasutama.

Kukele see aasta ei sobi. Seetõttu võib aasta tulla talle keeruline, vastuoluline ja seega tuleb kaaluda riske, et mitte kahjustada iseennast ja oma saavutusi. Kukk on ambitsioonikas ja ta on nipsakas lähedastega, kolleegidega, kuid see omakorda rikub tema enda enesekindlust. Konkurendid ei maga. Kuke väärtused on pühendumine ja töökindlus, kuid sel aastal pead Sa kokku põrkama jultunud ja põhimõttelagedate inimestega. Kukk peab appi võtma oma meelerahu, püüdma hoida tasakaalu kõikides olulistes valdkondades ning edasi lükkama olulisi muudatusi ja algatusi.

Koertele on Tiigri aasta oluline koostöö aeg. Mured taanduvad ja partnerile tundub, et annad talle igakülgset abi ja toetust. Kui asjaolud nõuavad, on Koer valmis haarama algatust, juhtimist ja tarvitama isegi füüsilist jõudu. Ta peab tegema teatud ohverdusi nii äri- kui ka isiklikus elus. Võib olla tuleb Sul loobuda mõnest oma seisukohast, kuid seda on mõistlik teha ainult siis, kui "vahendid end õigustavad" või kui järeleandmised ja kompromissid saavad ühise asja või suhte. Tiigri aastal loob Koer uusi tutvusi ja tuleb tähelepanu pöörata sellele, et nad liigselt Sinu majanduslikust olukorrast ei huvituks. Ekskursioonid ja lõbu on suurepärased, kui need ei ületa mõistlikkuse piire.

Siga peab kontrollima oma kergeusklikkust, et ei satuks hätta nagu kolme põrsakese muinasloos. Ta on võimeline kohanema intensiivse sündmuste rütmiga ja neist isegi kasu saama. Siinkohal tuleb meeles pidada, et oht võib varitseda mitmelt poolt. Tiigri aastal võib Siga tunda millegi äravõtmist või loobumist, osaleda kohtuistungil. Sellele vaatamata ei ole Seale see aasta päris tühjade kätega. Ajutised rahalised raskused ei mõjuta tema jõukust. Sa pead mängima kindla peale ja sisestama kokkuhoiu programmi ning ootama ebasoodsa perioodi lõppu, sest usk helgele tulevikule ja oma õnnetähele on olemas ja aasta lõpus saad seda ka tunda.

www.seeder.ee/

Autor: Lemmi Kann, Siret Seeder

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700