Autor: Lemmi Kann • 4. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: ületunnid

Küsimus: Näide: arst või õde 40tunnise töönädalaga teeb lisaks üks-kaks korda kuus traumavalvet. Lõpetab reedel töö kell 20, alustab trauma valvet laupäeval kell 9 ja lõpetab kell 18. Esmaspäeval alustab tööd kell 8. Kas selline töökorraldus tuleks kõne alla või milline oleks lahendus, kui töötaja soovib ületunde rahas kätte saada, mitte vabas ajas (ületundide kohta on kirjalik kokkulepe)?

Vastus: Töö- ja puhkeaja osas on vajalik vaadelda ettevõtte üldist töö- ja puhkeaja korraldust ning samuti ka seda, kuidas kõnealuse töötajaga on lepingus kokku lepitud.

Seadus eeldab, et ületunnid hüvitatakse vaba aja andmisega, kui ei ole lepitud kokku ületundide hüvitamist rahas. Juhul, kui nimetatud töötajaga ei ole seaduses sätestatud eeldusest teisiti kokku lepitud, siis on vaja leppida vaba ajaga, kui just uut kokkulepet ei sõlmita.Vastas KPMG Baltics AS

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700