18. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FIE-del tuleb tuludeklaratsioon esitada ka tulu puudumisel

Maksu- ja Tolliamet juhib tähelepanu, et tuludeklaratsiooni on kohustatud esitama kõik füüsilisest isikust ettevõtjad (FIEd). Tänase seisuga on oma tulud deklareerinud 21 275 FIEt, amet ootab FIEdelt kokku 71 612 deklaratsiooni.

Tuludeklaratsiooni 2007. aasta eest saab esitada veelkaks nädalat - kuni 31. märtsini.

Füüsilisest isikust ettevõtjad esitavadtuludeklaratsiooni põhivormi A ja vormi E kõikidel juhtudel, olenemata sellest,kas või kui palju ettevõtlusest tulu saadi. Juhul, kui ettevõtlustulu eisaadud, tuleks esitatada E-vorm nullidega. Deklaratsiooni esitamise kohustus onka siis, kui ettevõtlus aasta sees katkestati või lõpetati.

Kui FIE tähtajaks deklaratsiooni ei esita, onmaksuhalduril õigus esitamist nõuda ning nõude rikkujaid trahvida. MTA tuletabmeelde, et FIEd, kes on küll registreeritud, kuid kellel ettevõtlus puudub,maksuhalduri poole pöörduksid ja ennast registrist eemaldaksid.

Ettevõtlustulu deklaratsiooni vormi E peavad esitama kaisikud, kes ei ole füüsilisest isikust ettevõtjana Maksu- ja Tolliametipiirkondlikus maksu-ja tollikeskuses registreeritud või kantud äriregistrisse,kuid on saanud maksustamisperioodil ettevõtlustulu.

Ettevõtlus on isiku iseseisev majandus- või kutsetegevus(sealhulgas notari, kohtutäituri ja vandetõlgi kutsetegevus ning vabakutseliseloovisiku loometegevus), mille eesmärgiks on tulu saamine kauba tootmisest,müümisest või vahendamisest, teenuse osutamisest või muust tegevusest, kaasaarvatud loominguline või teaduslik tegevus.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saabtööpäevadel kl 08.00-20.00 infotelefonile 1811 helistades, abivajajaid aitab katelefoninumber 8800811, [email protected] ja [email protected]. Lisainfot saabmaksuhalduri koduleheküljelt www.emta.ee ningMaksu- ja Tolliameti piirkondlikest teenindusbüroodest.

Autor: Priit Rum

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700