Autor: Raamatupidaja.ee • 17. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjendatud kulutused töötervishoiule ei ole erisoodustus

Maksu- ja Tolliametis arutleti eile töötervishoiu kulutuste erisoodustusena maksustamise teemadel ja tõdeti, et töötervishoiule ja tööohutusele tehtavaid põhjendatud kulutusi ei maksustata kui erisoodustust.

Eile kohtusid Tallinnas Maksu- ja Tolliameti, Tööinspektsiooni, Tervishoiuameti, Tallinna Tehnikaülikooli ja töötervishoiuarstide esindajad, et arutada erisoodustuse maksustamist töötervishoius.

Kohtumisel leiti, et üldiselt saadakse erisoodustusega seonduvast ühtemoodi aru. Maksu- ja Tolliameti maksude osakonna juhataja Aule Kindsigo sõnul käsitletakse tööandja poolt töötaja tervise ja ohutuse tagamiseks tehtud põhjendatud kulutusi ettevõtlusega seotud kuludena, mida erisoodustusmaksuga ei maksustata.

Kohtumisel arutleti, millised kulutused on lähtuvalt töötervishoiu- ja tööohutuse seadusest tööandjale kohustuslikud ja seega ettevõtlusega seotud. Samuti räägiti, millised kulutused tehakse täiendavalt töötajate motivatsiooni tõstmiseks ja loetakse seega töötajale tehtud hüveks ehk erisoodustuseks. "Erisoodustusena arvestatakse näiteks tööandja kulutusi töötajate tervisespordile," selgitas Kindsigo.

Maksuhaldur ei vali suvaliselt, millal tööandja poolt tehtud kulutused maksustatakse ja millal mitte, vaid lähtutakse õigusaktidest ja nende täitmisest tööandja poolt, vaadates konkreetse juhtumi erisuste sobivust üldiste põhimõtete raamistikku.

Lugupidamisega

Priit Rum

Maksu- ja TolliametPeaspetsialist meediasuhete alalTelefon: 683 5969; 502 0786E-post: [email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700