14. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMA Merekooli raamatupidamist tutvustab Rein Ausmees

EMA Merekooli juhib direktorina ReinAusmees ja ta tõdeb, et vähemasti nende koolis on küllraamatupidamine korraldatud Haridusministeeriumi raamatupidamisesise-eeskirjade kohaselt.Vastavalt määruselevastutab Merekooli direktor Merekooli eelarve jaotamise ja täitmiseeest, s.t. kogu eelarvet puudutav käib direktori käest ikkaläbi.“Kõige keerulisem on olukord, etpeame tegema riigihankeid koos Mereakadeemia kõrgkooliga.Riigi seisukohast võib see mugavam olla, kooli seisukohast agaon asi keerulisem.“

“Merekooli raamatupidamine on seotudMereakadeemia kõrgkooliga. Kuigi Merekoolil on eraldi eelarve,on kogu Mereakadeemia (ka Merekool) ühtse registrikoodiga ningsiit tulenevalt anname riigile oma kulutamistest aru ühtsetervikuna,“ lisab ta. „Nii et meil on Mereakadeemiaga ühineraamatupidamissüsteem.“Kui palju töötabteil raamatupidajaid?

„Merekooli palgal on üks vägatubli ja noor raaamtupidaja, kelle nimi on Anneli Raju.“Kuipalju olete ise seotud raamatupidamisega? Millised dokumendid alatiteie käest läbi käivad?“

Kuidas te iseloomustaksite enda jaraamatupidajate vahelist koostööd? On see sujuv?Probleemideta?

„Nagu eelnevalt mainisin, on meilväga tubli raamatupidaja ja koostöö samuti vägahea. Ja samuti on suurepärane, kui raamtupidajal on omaseisukoht ning ta oskab seda argumenteeritult esitada.“Kuivaatate kooli raamatupidamist kõrvalt - siis mis tundub kõigekeerulisem ja miks?“

Mis on teie arvates kõigeolulisemad momendid direktori ja raamatupidaja vahelises suhtlemises?

„Arvan, et suhtlemine ja usaldus.“

Kui tihti peate oma raamatupidajagakooli finantsküsimustes ka nõu?

„Perioodiliselt.“

Kas teile kui direktorile onloomulik küsida ka oma alluvatelt nõu? Näiteksraamatupidajalt?

„Arvan, et direktor ei ole persoon,kes kõiki ja kõike teab ning oskab. Ei pea häbiasjaksküsida nõu nendelt, kes on minu meelest teadjamad.“

Mis teeb teie arvates raamatupidajausaldusväärsemaks? Kas mingid iseloomuomadused? Võiprofessionaalsus?

„Nii see kui teine. Usaldusväärsustekib suhtluse käigus, võimes analüüsida ningpakkuda lahendusi.“

Mida sooviksite Eestimaaraamatupidajatele ja miks?

„Kui meel on positiivne, siis ka kõiktegemised saavad olema positiivsed.“

Autor: Aive Antsov

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700