Autor: Raamatupidaja.ee • 12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastab Kalle Sõber

Kes ma olen?

Tööalaseltolen aastast 1994 tegelenud ühe ja sama asjaga - loonud jajuurutanud ettevõtete tarkvaralahendusi. Ametlik haridus onettevõttemajanduse alane, kuid olen juba kooliajast pealeiseseisvalt õppinud kõike arvutite, andmebaaside japrogrammeerimisega seonduvat. Aja jooksul on tulnud kokku puutudapäris paljude erinevate ettevõtete, nende vajaduste jaspetsiifikaga, suhelda erinevate inimestega, nii et kogemustepagas onmeeldivalt kirju. Viimasel ajal olen rohkem kokku puutunudtootmisvaldkonna ettevõtetega. Praegune tööandja on Columbus IT Partner Eesti AS, kus töötan süsteemikonsultandina.

Midatähendab minu jaoks raamatupidamine/raamatupidaja?

Kitsaltvõttes võib raamatupidamise all mõistaorganisatsiooni finantstoimingute, -seisundi ja -tulemuste korrektsetkajastamist. Rääkides raamatupidaja kohastorganisatsioonis, ei saa üldjuhul nii lihtsalt mõelda.Lisaks raamatupidamisele on tavaliselt raamatupidajal kanda ka teisirolle organisatsiooni tegevuse jälgimisel ja juhtimisel, ntsisekontroll, juhtimisarvestus – väiksemas organisatsioonison raamatupidaja tihti siduv lüli erinevate tegevuste vahel.Raamatupidamisse koondub ju suur osa ettevõtte infovoogudest.

Millisedon need väärtused, mis annavad minu elule suuna?

Üldiseltöeldes: tahan pidevalt tunda, et olen midagi saavutanud,arenenud, edasi liikunud. Nii isiklikus elus kui tööalaselt.Töö osas olen kõige õnnelikum selle üle,et mul on juba pikka aega olnud võimalus teha huvitavat jamitmekesist tööd, mille tulemusi tööandjad jakliendid on hinnanud. Isiklikus elus olen kõige uhkem omaperekonna ja kahe lapse üle.

Sinuga,hea konverentsil osaleja, tahan jagada mõtet infotehnoloogiakasutamisest organisatsioonis:

Kõigepealtpeab olema selgeks mõeldud, missugust teavet on tarvis omadaja töödelda ning mis kasu sellest saadakse. Infotehnoloogiaon vaid vahend nende eesmärkide saavutamiseks. Lahendused eipeitu mitte arvutites, vaid inimestes.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700