26. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hanna Ildile pakub turundusjuhi töö rõõmu ja loomingut

Hanna Ild töötab eelmise aasta algusest turundusjuhina hooldusteeninduse ja kinnisvaraga tegelevas ettevõttes Krausberg OÜ. Samaaegselt on ta jätkuvalt Eestimaale kauneid ballaade kinkinud/kinkiv laulja Hannah. Nagu ta ise tõdeb – elus pole vaja lahus hoida aktiivsust ja juhile omast ambitsioonikust õrnusest ja loomingulisusest, sest kui ühendada need erinevad jooned ühes isiksuses, annab see hoopis laiema võimaluse teha paremini tööd, mida armastad.

Hindab haridust

Mõistev suhtumine asjadesse jainimestesse on ühed olulisemad väärtused, mis teevadHannast tänasel päeval sellise turundusjuhi, nagu ta on.Kolleegidelt on ta kuulnud positiivseid märkusi põhjalikkuseja hoolikuse kohta ning tema kohta öeldakse, et kui ta midagiette võtab, siis teeb seda suure armastuse ja hoolega.

Koolidest on Hanna lõpetanudGustav Adolfi Gümnaasiumi ja Tallinna Muusikakooli. 2004. aastalfinisheerus ka õpingutega Tallinna Pedagoogikaülikoolireklaami ja meedia erialal. Noor turundusjuht hindab väga igatharidusmekat, kus on õppinud, ning samuti omavad tema jaoksolulist väärtust täiendkoolitused. Ehkki samas tõdebta, et koolitusi pakutakse tänapäeval palju ja inimeseleendal tuleb osata välja valida sobivaim ja parimtäiendharidusvõimalus.

Milliseid koolitusi eelistate?

„Osalen ise pigem sellistel, millevajalikkuses 100% kindel olen. Olen täiendanud ennast DaleCarnegie kursustel, samuti Äripäeva korraldatudseminaridel. Viimati osalesin ÄripäevaTurunduskonverentsil. Ka ettevõttesisesed koolitused on olnudääretult vajalikud. Samuti loen erialast- ja juhtimisalastkirjandust, sest sealt saadud mõtted annavad võimalusekogu informatsiooni rahulikult seedida ja analüüsida.“

Kas olete end ka raamatupidamisealal koolitanud?

„Otseselt mitte– nii palju kui ülikooli programm ette nägi, viimaselkursusel oli aine nimega “raamatupidamise alused” ning selleeksami sooritasin edukalt.“

Kui palju läheb teieturundusjuhi ametis vaja raamatupidamisalaseid teadmisi?

„Numbritegapuutun oma töös kokku küll, kui koostan turundus- jareklaami eelarveid, prognoose, kokkuvõtteid. Samuti projektideeelarvete koostamised. Kui raamatupidamisalane see tegevus on, eioska öelda. Arvan, et omas valdkonnas olen selle koha pealtpädev, kuid samas keerukamate asjade puhul pöörduksinikka kindlasti raamatupidaja poole. Siiani ei ole seda vajadust külltekkinud.“

Kas raamatupidamine mängib teiemeelest firma edukas käekäigus suurt rolli? Või mison selle valdkonna peamine väärtus ettevõttele?

„Raamatupidamineomab ettevõttes üht olulisemat rolli, sest see on siiskipidev ülevaade ettevõtte käekäigust. Ning siinon väga oluline, et raamatupidaja oleks oma töös vägapädev, samas ka selline inimene, kes oskab head nõu anda,kõik valdkonnad detailselt ja täpselt liigitada ja lahtikirjutada. Krausbergis on raamatupidamises väga professionaalsedja toredad inimesed, seega on meil väga hästi läinud.“

Töötabkaasinimeste jaoks

Hanna otsene ametinimetuson küll turundusjuht, kuid juhtub vahel sedagi, et täitatuleb teisigi tööülesandeid, mis tema ametikohagakonkreetselt ei seondugi. „Nii on juhtunud enamasti ikka minu enesesoovist, sest turundusele on suhteliselt raske konkreetset piiritõmmata – et kust nüüd minu valdkond lõppeb.Tegelen laiemalt asjadega, mis mul hästi õnnestuvad,“räägib ta.

Ja Krausberg ei olenoorele turundusspetsialistile mitte lihtsalt koht, kus töötada.Hanna teeb enda sõnul kõik selle heaks, et ettevõtteskogu süsteem hästi toimiks ja ka edasi areneks. „Etinimesed saaksid olla rahul ja uhked selle üle, kus nadtöötavad, et austus ja teineteisega arvestamine jääksja jätkuks samamoodi, nagu ta siiani on olnud,“ on tema ükspõhimõtteid. Samuti leiab ta, et firmasisesteleprobleemidele annab parima lahenduse see, kui toimib

„Teise inimese teadmatuses hoidmine,asjade ja probleemide vältimine ja edasilükkamine onääretult ebameeldivad tegevused. Üldiselt püüansiiski asju näha positiivses valguses ning kui miski murettekitab, katsun sellele kiirelt lahenduse leida.“

Kuidas üldsesuudate ühendada endas kaks nii erinevat poolt - õrn jaloominguline laulja ning siis ühtäkki aktiivne jaambitsioonikas juhtivtöötaja?

„Püüan alatijääda kõiges, mida teen, iseendaks. Aktiivsele jaambitsioonikale turundusjuhile annab väga palju juurdeloomingulisus ja loovus. Samamoodi tuleb õrnale jaloomingulisele lauljale kasuks ambitsioonikus. Seega arvan, et neidkahte ei tuleks üldse teadlikult lahus hoida. Ma teen seda, mismulle meeldib. Ma armastan muusikat, loomist ja laulmist. Samamoodiarmastan enda tööd – sest ka töö tuleb enesejaoks huvitavaks teha. See, kuidas suhtud oma töösse,millise entusiasmiga uutele väljakutsetele vastu lähed, onkõige alus. Tööd ei tohiks teha ainult mõttega,et elatud saaks. Elada tuleks selleks, et töötada.“

Kas klaver pesitseb ka teietööruumides? Või kui ei, siis miks pole sedamuretsetud?

„Minu tööruumides ei oleklaverit, küll aga on klaver samas majas, kus töötan.Tegelikult ongi see klaver planeeritud lähiajal meie kontorissepaigutada. Kuna tegemist on restaureerimist vajava tõelisepärliga, läheb veel natuke aega, mil saan oma kaastöötajaidhelidemaailmaga üllatada. Eks tegelikult on helilooming lisaksinspiratsioonile ikkagi natuke enese sisendamises kinni. Töölon siiski mõtted mujal, tööd on palju ja mulle eimeeldi asju edasi lükata. Seega arvan, et tööruumidesei pruugi laulude loomisest suurt midagi välja tulla, kuidlihtsalt musitseerida ning ennast muusikaga laadida on kindlastipõhjus, miks klaveri olemasolu vajalik oleks.“

Kas selle suure tööinnukõrval jääb teil siiski ka aega, et puhata? Mispaiku puhkusel eelistate?

„Kahjuks ei jäämul eriti aega puhkuse jaoks ning vahel tundub olukord üsnatrööstitu - asju on üksteise otsa palju kuhjunud ninglisatunde oma päevadele juurde tekitada ei saa. Katsun omapuhkehetki ette planeerida ning nendest plaanidest kinni pidada.Mulle meeldib Eesti, eelistan meie ilusat kodumaad kõikvõimalikeleeksootilistele paikadele. Näiteks meeldib mulle Saaremaal käianing Pärnumaa männimetsad ja liivarannad omavad minu jaokstervendavat mõju. Või lihtsalt kodus olla, koertegametsas jalutada või kasside toimetusi jälgida. Aga kuireisimisest rääkida, siis minu tõeline armastus onCannes Lõuna-Prantsusmaal ning sinna olen valmis igal hetkeltagasi minema.“

Autor: Aive Antsov

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700