Autor: Ken Rohelaan • 25. jaanuar 2024

Maksuameti juht: maksusaladus läheb kohati äärmuslikuks ja naeruväärseks

Vahel võib info kinnihoidmine maksusaladusele viidates muutuda äärmuslikuks või mõjuda naeruväärselt, kui amet peab keelduma vastamast küsimusele, mis on juba ühiskonnas teada, ütles maksu- ja tolliameti juht Raigo Uukkivi.
Maksu- ja tolliameti peadirektor Raigo Uukkivi näeb ees tulemas töökat perioodi.
Foto: Meeli Küttim

Uukkivi rääkis Äripäeva raadiosaates "Kuum tool", et maksusaladuse ülesehituse tõttu tekib oht, et maksuamet peab statistika enda teada jätma või seda kohitsema, sest muidu võiks andmete avaldamise järel avalikkus sealt kellegi nime välja selgitada, kui ühiskonnal on mingite andmete järgi suur huvi või vajadus. "Seda võiks ajapikku teha paindlikumaks ja konkreetsemaks," ütles Uukkivi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700