Autor: Indrek Lepik • 27. veebruar 2023

Venemaal äri ajavaid Eesti ettevõtjaid ähvardab topeltmaksustamine

Maksude must nimekiri, kuhu Euroopa Liit lisas Venemaa, viib ärisuhetes Venemaaga tõenäoliselt topeltmaksustamiseni. Eestlastel tuleks kiiremas korras oma lepingud üle vaadata, ütleb Ernst & Youngi partner Ranno Tingas.
Ernst & Young parner Ranno Tingas
Foto: Raul Mee

"Kõik Eesti ettevõtjad peaksid vaatama, kas lepingus on kokku lepitud netosumma või on see seal koos maksudega," selgitab Ranno Tingas. Nimelt peetakse edaspidi näiteks teenustelt kinni kohe 20 protsenti tulumaksu, sõltumata sellest, kas teenust osutatakse siin- või sealpool piiri.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700