Autor: Jana Saarkoppel • 16. veebruar 2022

Praktilised küsimused tulude deklareerimisel – dividendidest kuni krüptoni välja

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juht Evelyn Liivamägi selgitab investoritele ka keerulisemad küsimused lahti.
Foto: Liis Treimann
Investeerimisega seotud keerulised küsimused – optsioonid, maksustatud ja maksustamata dividendid, võimendused, finantsvara pärimine ja krüptoraha tehingud – on tulude deklareerimisel järjest enam päevakorras ning maksu-ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamagi aitas neile küsimustele vastuseid leida.

Eelseisev tulude deklareerimise periood paneb investorid järjekordselt proovile. Kui tavapärane investeerimiskonto loogika on juba paljudele investoritele arusaadav, siis keerulisemaid tehinguid, mida järjest rohkem investoreid harrastab, on veel paras peavalu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700